Za nabavu novih tableta školama stiže 1,36 milijuna kuna

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je u petak da je iz državnog proračuna osiguralo 1,36 milijuna kuna srednjim školama za nabavu tableta učenicima slabijeg socijalno-imovinskog statusa.

Sredstva u ukupnom iznosu od 1.363.500 kuna osigurana su za nabavu tableta učenicima čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade u školskoj godini 2019./2020, navodi se u priopćenju.

Istraživanje u sklopu evaluacije eksperimentalnog programa kurikularne reforme pokazalo je da 96 posto učenika kod kuće na raspolaganju ima stolno ili prijenosno računalo, a digitalnu opremu treba osigurati i učenicima koji zbog socijalno-ekonomskih razloga nemaju računalo.

“Cilj je osigurati da svi učenici u Hrvatskoj imaju jednake prilike i pristup digitalnim obrazovnim sadržajima i za razvoj digitalnih kompetencija koje su nužne u 21. stoljeću“, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Kriterij dodjele sredstava srednjim školama je broj učenika čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade, a sredstva za nabavu tableta doznačit će se na račune srednjih škola, odnosno osnivača srednjih škola, ovisno o tome tko je ugovaratelj nabave tableta.


Ministarstvo podsjeća da se tableti za osnovne škole nabavljaju iz sredstava europskog fonda ESF-a, te da je u tijeku isporuka tableta školama.

Komentari

loading...
-->