Za izlazak iz samoizolacije kazna je 8 tisuća kuna: To se ne odnosi i na ove vozače

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku da strojovođe i nužno popratno osoblje vlaka u željezničkom prometu mogu prelaziti granicu sa Slovenijom, Srbijom, Mađarskom, Bosnom i Hercegovinom bez ograničenja.

“Istima će biti izdano rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana. Na poziv poslodavca moći će izaći iz samoizolacije u svrhu obavljanja poslova prijevoza u željezničkom prometu, a po završetku dužni su se vratiti u samoizolaciju. Poslodavac je dužan strojovođama i nužnom popratnom vlakopratnom osoblju osigurati svu zaštitnu opremu koji su dužni koristiti prilikom obavljanja poslovnog procesa”, navodi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Od jučer je na području svake županije uspostavljena karantena s parkirališnim prostorom za kamione, u kojima će biti smješteni domaći vozači teretnih vozila nakon istovara tereta. Vozači više neće morati biti u samoizolaciji kao dosad, već će prema potrebi iz karantene odlaziti na put i nakon istovara robe ponovno se vraćati u karantenu.

Svi poslodavci koji imaju više od pet zaposlenih dužni su osigurati karantenu/samoizolaciju unutar svojih poslovnih objekata sukladno propisanoj mjeri o samoizolaciji, zaključuju.


Komentari