Vučić za manje od dva tjedna u Zagrebu: Održati će govor u saboru

foto: wikimedia.commons

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, čini se, stiže u Zagreb za manje od dva tjedna, na Kongres Europske pučke stranke koji se održava u glavnom gradu Hrvatske. Vučić je, naime, na stranicama Kongresa naveden kao govornik, piše N1.

Privode se kraju pripreme za organizaciju Izbornog kongresa Europske pučke stranke, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog. Za dio kongresa koji će biti održan u u Dvorani Hrvatskog sabora EPP će platiti ukupno 74.488 kuna.

Šefovi europskih država i vlada te najviši dužnosnici EU, među kojima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te još uvijek aktualno vodstvo EU Donald Tusk i Jean-Claude Juncker, očekuju se na izbornom kongresu Europske pučke stranke.

Među više od 2000 delegata iz više od 40 zemalja, očekuje se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a, koji je na popisu govornika na Kongresu u zagrebačkoj Areni.

Foto: screenshot

Njegov govor predviđen je u srijedu, 20. studenog.

Foto: screenshot

Komentari