VRUĆA TOČKA DNEVNOG REDA: HOĆE LI ZAGREB DOBITI JOŠ JEDNU MEGATVRTKU!?

Foto: Facebook/ Tomislav Tomašević

Već danima se govori o tvrtci koja bi se bavila obnovom sportskih objekata, a koja bi bila u vlasništvu Grada Zagreba. Na prijedlog bivšeg predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić gradonačelnik Milan Bandić odlučio je staviti taj plan na sutrašnji dnevni red sjednice.

Svi su prilično škrti s komentarima vezano uz ovu temu, od suzdržanog HDZ-a do samog začetnika ideje Ljubičića koji se također ograđuje od svega.

“U toj tvrtki, ako je Skupština blagoslovi, osobno neću sudjelovati ni na koji način. Za sve ostalo obratite se Gradu” poručio je.

Europske investicijske banke su te koje inzistiraju da se za ovakve projekte osnivaju zasebne tvrtke, koje su u vlasništvu Grada, baš zbog transparentnosti kako bi se svaka kuna mogla kontrolirati. Osim banaka, preko tvrtke koja je u vlasništvu Grada lakše bi se došlo i do sredstava iz fondova EU, tvrde sugovornici za Jutarnji list.

Kazali su i da je prvi projekt kojim bi se bavili Sportski objekti bila bi obnova Šalate, a zatim natkrivanje Maksimira, uređenje kompleksa Cibona i Doma sportova, ali i zemljišta na Sveticama na kojem bi se trebao izgraditi kamp HNS-a. Ukupna obnova svih sportskih objekata u Zagrebu, procjenjuje se, trebala bi koštati oko 150 milijuna eura.


Komentari