‘VRIŠTAO SAM. NISAM IZGLEDAO KAO ČOVJEK’ Selak progovorio o stravičnoj nesreći: ‘Ne znam postoje li gori bolovi od toga’

Ivan Selak (Screenshot HRT)

Umirovljeni pilot Ivan Selak gostovao je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Na samom početku, otkrio je kako se odlučio na tu profesiju. Sve je počelo kada je kao dijete ugledao dva aviona kako lete iznad njegovog sela.

Pilot je htio biti od djetinjstva

“To je nevjerojatno da dijete od pet ili šest godina tad zaželi biti gore. Sav moj život se od tih pet, šest godina sveo na to da ću biti pilot”, izjavio je i dodao da su se njegovi roditelji protivili tomu, no u pridobivanju mu je pomogao stariji brat.

“Mi nismo bili bogati. Više smo bili siromašni nego bogati. Međutim, moji jadni roditelji su tijekom te četiri godine srednje škole skupljali novac da plate tu vojnu školu”, rekao je Selak.

O letovima iznad Hrvatske 

Otkrio je da je u JNA uglavnom sve išlo “po ključu” te da mu je prvi zrakoplov bio Zlin 526.

U emisiji je odbacio tvrdnje da je kasno prešao iz JNA na hrvatsku stranu (MiG-om je došao u Hrvatsku 15. svibnja 1992.). Komentirajući izvještaj prema kojemu je 1991. u JNA imao sedam borbenih letova rekao je da je svaki taj let bio bacanje sredstava u šume ili rijeke. Na pitanje voditelja jesu li zapovjednici bili sumnjičavi objasnio je da su tadašnja glasila u Hrvatskoj hrvatskim pilotima u JNA činila veliku uslugu pišući da su piloti JNA nesposobni. Ističe i da je morao igrati određenu igru te da se zbog toga i razveo od supruge.

Nesreća 1991.: ‘Izgubio sam volju za životom’

 U emisiji je opisao stravičnu nesreću koju je doživio 1991. godine tijekom službe u Bihaću, pilotirajući zrakoplovom Utva. Dvojica kolega su poginula, a Selak je preživio.

“Za mene to nije bila zrakoplovna nesreća, ja sam doživio zrakoplovnu sreću. Nažalost, dvojica mojih kolega zaista su doživjeli zrakoplovnu nesreću”, prisjetio se Selak.

Tada je zrakoplovu gorio motor te je došlo do eksplozije. Gornji dio tijela mu je gorio, pa je vatru gasio valjajući se po zemlji. Umirovljeni pilot je otkrio da su bolovi bili toliko snažni da bi se, kako je rekao, ubio da je imao pištolj.

“Ne znam postoje li gori bolovi od bolova kad vam izgori glava”, naglasio je.

Prognoze liječnika nisu bile dobre.

“Došao sam u Beograd i trpio taj užas prvih pet-šest dana kad su mi liječnici rekli da mi ne mogu pomoći. Na mjestima gdje su opekotine ne dozvoljavaju da vam se počinju stvarati kraste, nego ih gule. To je bio užas. Prvi dan, to prvo jutro koje sam doživio u bolnici na VMA zahvalan ću biti do groba tim doktorima. To je vrištanje koje vi čujete u šok sobi od svih koji su tamo”, prisjeća se Selak.

“Vrištao sam i ja, prvi dan. Drugi dan više nisam prozborio nijednu”, dodao je.

Selak je također rekao da mu je prestala volja za život onoga trenutka kad se prvi put na WC-u vidio u ogledalu.

“To nije bilo ljudsko biće, eto. Tako sam izgledao”, otkrio je.

O Banožiću: ‘Taj je čovjek potpuno nesposoban za ovu funkciju koju radi’

Komentirao je prijepore o remontu MiG-ova u Ukrajini te istaknuo da nije taj koji je odlučivao o tome kako će zrakoplovi biti remontirani, već da je letio na njima da bi ustvrdio jesu li ispravni.

Pitanje remonta otvorio je i ministar obrane Mario Banožić, a poznato je da se on javno sukobljavao sa Selakom.

“Taj je čovjek potpuno nesposoban za ovu funkciju koju on radi. Nije da samo ja to kažem. S kim god sam razgovarao, identično mišljenje. Taj čovjek ne bi bio ministar obrane jednu minutu da protiv njega nije Milanović”, ističe umirovljeni Pilot.

Upitan je i što misli zašto ga je premijer Andrej Plenković postavio za ministra.

“Znate kako to ide, ja sam vam rekao prije – u JNA je bilo po ključu. Što mislite koji je ključ sad?. Ako ministar mora biti iz Slavonije, zar Slavonci nemaju nekog sposobnijeg? Imaju ih koliko god hoćete koji su ne jedanput, nego deset puta sposobniji od Banožića”, naglasio je Selak.

‘Nisam Milanovićev čovjek’

Optužbe da je Milanovićev čovjek odbacuje i naglašava da s predsjednikom nije popio ni kavu.

Komentirao je i nabavu vojnih pilota Rafale i poručio da se radi o fantastičnim avionima, ali je to u našim uvjetima potpuni promašaj jer smatra da Hrvatska mogućnosti tog aviona neće moći koristiti.

“Ja bih bio puno sretniji da smo to odradili s Amerikancima”, kaže Ivan Selak.

Komentari