Vrhovni sud odlučio: Izvanredni otkaz može biti opravdan u slučaju izgubljenog povjerenja

Ilustracija

Poslodavac opravdano očekuje od radnika ispunjenje ugovorne obveze obavljanja poslova određenog radnog mjesta, u suprotnom slučaju izvanredni otkaz je opravda što je potvrdio i Vrhovni sud, piše Poslovni dnevnik.

Vrhovni sud RH u odluci zauzeo je stav da je gubitak povjerenja poslodavca u radnika, zbog učinjene povrede obveze iz radnog odnosa, neovisno o pobudi (motivu) zbog koje je povreda učinjena, opravdani razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu.

U konkretnom slučaju tuženik je jasno u odluci o otkazu naveo da je u potpunosti izgubio povjerenje u tužitelja jer je odbio izvršiti radni zadatak.

Poslodavac opravdano očekuje od radnika ispunjenje ugovorne obveze obavljanja poslova određenog radnog mjesta. Pozivanje revidenta na odluku revizijskog suda od 12. prosinca 2000. o tome da propust radnika da odmah obavijesti poslodavca o privremenoj spriječenosti za rad ne predstavlja tešku povredu radnih dužnosti nije odlučno u ovoj pravnoj stvari jer u konkretnom slučaju tužitelju nije dan otkaz iz razloga što nije obavijestio poslodavca o privremenoj spriječenosti za rad već iz razloga jer je odbio obavljanje radnog zadatka.

Dakle, 3. svibnja 2016. odbio je radni zadatak, a bolovanje je otvorio tek 6. svibnja 2016.


Osim toga, revidentu valja odgovoriti da je u konkretnom slučaju odbijanje radnog zadatka izazvalo i poremećaj u radu tuženika jer je prijevoz umjesto tužitelja obavio drugi vozač te je prijevoz kasnio.

Komentari

loading...
-->