Vrbat i ostali priznali pljačku kombija u Zagrebu: Dobili više od 20 godina zatvora za krađu 320.000 kuna

Jurica Galoic/PIXSELL / Ilustracija

Za pljačku kombija u Zagrebu 18. prosinca 2017. i krađu 320.000 kuna, petorica optuženih dobila su ukupno više od 20 godina zatvora. Svi su priznali da su sudjelovali u pljački, piše 24sata.

Željko Vrbat i Branislav Kovačević dobili su po 4 godine i 11 mjeseci, Denis Šagud i Romeo Tole po 4 godine i 10 mjeseci, a Jasmin Mujkić 3 godine i osam mjeseci zatvora.

Uhitili ih nakon polusatne potjere

Kad je vozač iz prtljažnog prostora dostavnog vozila izvadio i predao im kofer s novcem u kojem je bio iznos od oko 320.000 kuna, okrivljenici (svi osim Vrbata) ušli su u Audi A6 u kojem ih je čekao prvookrivljenik te su se dovezli na Radničku cestu 282 u Zagrebu gdje je prvookrivljenik predao torbu drugom muškarcu zasad neutvrđenog sadržaja tražeći od njega da ju pospremi i pričuva mu je. Četvorica su potom Golfom nastavila vožnju.

Dok su bježali prema Petruševcu, uočio ih je policajac u civilnoj Škodi i pokušao zaustaviti palicom ‘STOP policija’. Zaprijetili su i njemu, ali je policajac u međuvremenu alarmirao kolege, pa su se digli specijalci, interventna policija i helikopter. Pljačkaši su uhićeni u Jelkovcu nakon polusatne potjere. Kovčeg u kojem je prenošen novac iz opljačkane pošiljke nađen je u jednoj garaži u Sesvetama.


Komentari