VRAĆA SE ADVENT U PUNOM SJAJU: Ugostitelji zadovoljni, ali zbunjuje ih jedna stvar: ‘Što točno znači kreativnost?’

Advent 2021 (Foto: Marko Lopac/ALU)

Prije nešto manje od tjedan dan iz Grada Zagreba ponosno su objavili da kreće novi koncept Adventa.

“Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir zajednički kreću s novim konceptom Adventa, kojim smatramo da ćemo na puno bolji način upravljati ovako velikom i značajnom manifestacijom za Grad Zagreb te koji će još više potaknuti kreativnost i dobre ideje u osmišljavanju prigodnih adventskih aktivnosti i događanja”, poručili su iz Grada 1. srpnja.

KREĆE NOVI KONCEPT ADVENTA: Objavljeno je što će sve obuhvaćati i na kojim lokacijama! Dolazi i jedna novost za gradske četvrti

Nakon nešto skromnijeg izdanja u 2021., ove godine nas blagdanski ugođaj očekuje u gotovo svim gradskim četvrtima, a nova lokacija je sljemenska žičara gdje će se nalaziti do deset ugostiteljskih i tri kućice sa suvenirima.

Vraća se klizalište

Tradicionalno, kućice i bogat program smjestit će se na Gornjem i Donjem gradu, ali i na Trgu dr. Franje Tuđmana. Jedna od novih lokacija je i pješačka zona u Vlaškoj, a adventska ponuda vraća se i na Zrinjevac i Trg kralja Tomislava.

Na Tomislavac se vraća klizalište. Doduše nešto manje nego za vrijeme bivše gradske vlasti. U natječaju se predviđa da klizalište ne smije zauzimati više od 600 četvornih metara zelene površine.

Uvjet za kućicu? Kreativnost

U natječaju za kućice stoji da će pobijediti oni koji za lokaciju predlože najbolji i najkreativniji koncept programa i ponude, piše Večernji. Iznimke su zapadni dio Jelačić-placa te lokacije u Gajevoj i Bogovićevoj ulici gdje se održava nadmetanje.

Promptna organizacija naišla je na odobrenje ugostitelja pa se polako razmišlja o programu. Ponuda iz Rougemarina bila je poprilično uspješna prošle godine, a što kaže vlasnik Marin Medak na posljednji potez iz Grada?

“Super je što se ove godine s organizacijom krenulo na vrijeme, ali moram s druge strane priznati da su mi čudni kriteriji po kojima će ocjenjivati kreativnost programa. Što točno znači kreativnost? Uglavnom, još razmišljam kako ću se javiti na natječaj”, izjavio je poznati ugostitelj.

Komentari