Vozili se po Sljemenu pa upali u provaliju duboku 30 metara, spašavali ih vatrogasci i HGSS

Foto: JVP Zagreb

Na ugibalištu broj 5 na Sljemenskoj cesti noćas iza ponoći, u provaliju duboku preko 30 metara autom se strmoglavio jedan zagrebački par, prenosi Jutarnji list.

Nakon slijetanja, suvozačica je ostala dovoljno prisebna te uputila poziv u pomoć, a nedugo nakon toga na teren je izašlo deset zagrebačkih vatrogasaca te pripadnici HGSS-a.

Foto: JVP Zagreb

Dolaskom na teren započeli su kompleksnu akciju spašavanja jer, osim što su upali u provaliju, putnik i putnica teško su ozlijeđeni. Naime, suvozačica je zadobila tešku ozlijedu glave, a vozač je pak ispao iz auta te je dočekao početak intervencije sklupčan na tlu i uglavljen ispod vozačevih vrata.

“Prema dojavi centra veze, upućeni smo na Sljemensku cestu radi prometne nesreće s unesrećenim osobama. Osobno vozilo je bilo sletjelo u provaliju. Spuštanje i spašavanje pomoću užadi pritom koristeći tehnike spašavanja iz dubina i visina, je bilo izuzetno komplicirano i kompleksno zbog same dubine od 30-ak metara. Spašavanje je izvršeno pomoću dvije daske za imobilizaciju, prsluka i dvoja nosila te smo unesrećene osobe izvukli preko kranskog vitla sa vatrogasnog vozila”, kazali su iz Javne vatrogasne postaje Zagreb.

Foto: JVP Zagreb

Prilikom spašavanja, vozač i suvozačica su bili pri svijesti te su trpjeli velike bolove po cijelom tijelu, a nakon spašavanja, preuzeli su ih djelatnici Hitne pomoći. Policija će tek utvrditi očevid.

 

 


Komentari