VOZAČI, OPREZ: Zbog nesreće na autocesti Zagreb-Sisak, vozi se jednom trakom! Ako idete na more, imajte na umu ovo!

Ilustracija (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Ako se spremate na put, imajte na umu da je na snazi nekoliko regulacija.

Zbog prometne nesreće na autocesti A11 Zagreb-Sisak između čvora Buševac i naplatne postaje Mraclin u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine, upozorili su iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat zbog jakog vjetra od vijadukta Božići do tunela Sv. Rok.

Vremenski uvjeti na većini ostalih cesta povoljni su za vožnju. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, navode iz HAK-a i apeliraju na vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 sati, a u nedjelju od 12 do 23 sata. Povodom Dana antifašističke borbe zabrana će biti 21.lipnja od 15 do 23 sata i 22. lipnja, od 14 do 23 sata, izvijestio je HAK.

Komentari