Vozači oprez! Policija od ponedjeljka provodi stroži nadzor

Pixabay

Grad, policija i udruge civilnog društva provode niz aktivnosti u prometu od 16. do 22. rujna.

Grad Zagreb organizira niz aktivnosti kojima će se obilježiti “Europski tjedan mobilnosti“, manifestacija koja se svake godine obilježava od ponedjeljka 16. do nedjelje 22. rujna u organizaciji Europske komisije, s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim tim i poboljšanjem kvalitete života građana europskih gradova.

Tijekom tjedna održat će se niz aktivnosti u koje će se uključiti i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke.

U sklopu “Europskog tjedna mobilnosti“ organizirat će se biciklijade za velike i male, edukacije pod nazivom “Susret s prometnim policajcem“, u vrtićima na području Policijske uprave zagrebačke roditelji će biti upoznati s ispravnim korištenjem autosjedalica i prijevoza djece putnika, u Informativnom centru za prevenciju u Martićevoj ulici broj 10 organizirat će se edukativna radionica pod nazivom “Policajac prijatelj pomagač“.

Također, tijekom Europskog tjedna mobilnosti, na području Policijske uprave zagrebačke, jednako kao na području zemalja Europske unije, provoditi će se ciljane aktivnosti vezane za sigurnost prometa na cestama i to u okviru preventivno – represivne akcije “Mobiteli i drugi uređaji i sigurnosni pojas“.

U sklopu provođenja akcije nadzirat će se i sankcionirati ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice. Osim prema vozačima i putnicima na prednjim sjedalima provjeravat će se ispravnost vožnje putnika na stražnjim sjedalima kao i nepropisan prijevoz djece. Akcija je prvenstveno preventivnog karaktera te se naglasak stavlja na upozoravanje vozača, a pogotovo u blizini vrtića.


Komentari