Vlasnik najuređenijeg zagrebačkog kafića: ‘Situacija je stvarno eskalirala, ali zdravlje građana nam je najbitnije’

FOTO: PR

“Božićna bajka” u Finjaku i ove godine zasjala je u novom ruhu, ali nažalost, ne zadugo.

“Iza nas je jedna jako čudna i teška godina koja nas je dovela pred mnoge izazove, ali nas ujedno sve zajedno učinila još jačima, bližima i svjesnima vrijednosti malih trenutaka”, rekli su nam nedavno iz caffe bara nesluteći kako će unatoč brojnim pripremama i financijskim ulaganjima ubrzo morati zatvoriti svoja vrata prave čarolije.

FOTO: PR

Naime, kako je stožer civilne zaštite donio odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata tako će i Finjak do 21. prosinca morati biti pod ključem.

Tako će ovogodišnje magično dvorište u kojem caruju stolovi orašara koji su pomno osmišljeni i ručno izrađeni od strane vlasnika mladog kipara Denisa Sviraća biti prazni.

“Zaista je najbitnije zdravlje naših građana. Prilagodili smo se koliko smo mogli, ali jednostavno eskaliralo je previše”, kratki je kometar iz caffe bara o novim, strožim mjerama.

FOTO: PR

Iako su na ukrašavanju objekta radili tjednima i iako su ove godine advent preselili u dvorište tako da bi njihovi gosti na sigurnoj udaljenosti uz dobru glazbu, najfinije kuhano vino, drago društvo, vesele orašare i najfiniju vruću čokoladu u gradu gosti mogli uživaju ni ta opcija im nije moguća.

Podsjetimo, Britanske novine The Guardian zagrebački caffe bar Finjak prošle godine proglasile su najljepšim lokalom u Europi, te je to mjesto također postalo jedno od najfotografiranijih na Instagramu u Hrvatskoj.


Komentari