Vlasnik kombija s kojeg je Sinčić bacao lubenice nije imao pojma o tome, vratio ga je prljavog a počinio je i par prekršaja

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Europarlamentarac iz Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić izveo je u četvrtak svojevrsni performans, istovarivši hrpu lubenica pred ulaz u Banske dvore, kako bi upozorio na loš položaj hrvatskih poljoprivrednika jer su uvozni poljoprivredni proizvodi preplavili hrvatsko tržište.

Lubenice je Sinčić nabavio iz jednog OPG-a iz Rugvice, a kombi u kojem ih je preveo unajmio je iz jednog zagrebačkog rent-a-car-a koji posluje na Žitnjaku. Vlasnik te firme ostao je, u najmanju ruku, zatečen kada je saznao da se njegov kombi iskorišten za javni performans, te da je sudjelovao u nekoliko prekršaja, piše Jutarnji list.

“Kombi je iznajmljen Živom zidu temeljem ugovora. Na jedan dan za 400 kuna. Uvijek pitamo osobu koja unajmljuje gdje će se kretati, napušta li županiju ili zemlju, a mladić s kojim je sklopljen ugovor odnosno koji je sklopio ugovor u ime Živog zida je mom ocu rekao da će biti u Zagrebu. Izdali smo uredno račun i kombi je vraćen u četvrtak popodne prema dogovoru”, objasnio je za vlasnik rent-a-cara za spomenuti dnevni list.

Glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, potvrdio je za Jutarnji da je vozač kombija je počinio nekoliko prekršaja, počevši od nepoštivanja prometnog znaka pa do upozorenja policijskog službenika da na tom mjestu ne može ostaviti vozilo.

Vlasnik rent-a-cara dodao je i kako kombi nije baš vraćen u stanju u kakvom je iznajmljen Živom zidu, no dodaje i kako se često vrate djelomično prljavi jer  ljudi ne vode brigu o onome što nije njihovo.

“Mi ne pitamo za što kome kombi treba. Naknadno sam pogledao videosnimke s tim lubenicama nakon što ste mi rekli, pa sam ostao, malo je reći, zatečen”, kazao je.

Kako je Sinčić istovario lubenice usred Markovog trga? Stručnjak istaknuo ključne probleme, a ponudio i rješenja


Komentari