Vlasnici pasa, pozor! Netko pokušava otrovati pse u Zagrebu!

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Naši čitatelji javili su nam kako se na zapadnom dijelu grada na nekoliko lokacija u parkovima koje posjećuju vlasnici pasa pojavila bijela tvar za koju vjeruju da je otrov za sve četveronošce.

Da je situacija ozbiljna pokazuje i činjenica da se o ovom problemu ogalsio ured za upravljanje hitnim situacijama.

”Nadležne službe postupaju po prijavama građana koje je tijekom noći i današnjeg dana zaprimila Policijska uprava zagrebačka i Županijski centar 112. Riječ je”nepoznatoj bijeloj tvari” koja se pojavila na nekoliko lokacija u zapadnom dijelu Zagreba, a zbog koje su građani izrazili bojazan za svoje kućne ljubimce. Uzorci su izuzeti i poslani na analizu”, započeli su oni svoje priopćenje.

”Kako bi se osigurala kvaliteta života građana Grada Zagreba i učinkovito funkcioniranje svih sudionika hitnih službi pozivamo građane da ostatke hrane i sitan kućanski otpad, uključujući i građevinski materijal odlažu na za to predviđena mjesta. Ovime se želi spriječiti  neopravdano širenje panike među vlasnicima kućnih ljubimaca, a vlasnike pozivamo na pojačani nadzor kretanja ljubimaca na javnim površinama”, napisali su.


Komentari