Vlasnici pasa oprez! Ministarstvo s trižišta povlači hranu za pse zbog nedovoljne higijene

psi pas ljubimac
Facebook

Iz Ministarstva poljoprivrede u utorak su izvijestili da se povlači smrznuta sirova hrana za pse Adult Complementary Meal od 300 grama, zbog prisutnosti bakterije iz roda Enterobacteriaceae.

Riječ je o proizvodu Adult Complementary Meal, s datumom upotrebe do 10. listopada 2020., bar koda 5025730000613, proizvođača Natures Menu Ltd. iz Velike Britanije.

Proizvod je stavljen na tržište putem maloprodajnih trgovina: VET K&K iz Umaga,Veterinarske ambulante iz Pule i ZOO Hoby d.o.o. (putem maloprodajnih objekata – ZOO City).

Proizvod nije u skladu s Uredbom br. 142/2011 Europskog parlamenta i Vijeća o utvrđivanju zdravstvenih pravila za nusproizvode životinjskog podrijetla i od njih dobivenih proizvoda koji nisu namijenjeni prehrani ljudi i o provedbi Direktive Vijeća 97/78/EZ u pogledu određenih uzoraka i predmeta koji su oslobođeni veterinarskih pregleda na granici na temelju te direktive.

Prisutnost enterobakterija u namirnicama indikator je fekalnog zagađenja, tj. nedovoljne higijene tijekom proizvodnje, čuvanja i rukovanja sa namirnicama. Namirnice u kojima se ustanovi prisutnost enterobakterija smatraju se zdravstveno neispravnima


Komentari

loading...
-->