VLAK ZA ZAGREB KASNIO SKORO 80 MINUTA! HŽ se pravda: ‘Strojovođa nije došao’, putnici ogorčeni: ‘Dajte se uozbiljite’

Ilustracija (Foto: Duje Klaric / CROPIX)

Ono što je trebao biti uobičajen odlazak na posao, za jednog našeg čitatelja (podaci poznati redakciji) se pretvorilo u noćnu moru. Kao i inače, došao je na kolodvor u Križevcima gdje živi čekajući vlak za Zagreb čiji je polazak planiran u 6.23 sata.

Vožnja je to od 51 minutu te je planirani dolazak u 7.14 sati.

No, situacija je u ponedjeljak bila sasvim drugačija.

‘Kako da ja šefu objasnim da je strojovođa zaspao?’

“Došao sam kao i obično, malo ranije na stanicu. Prolazile su minute, pa i sat, vlaka još nije bilo. Na koncu smo krenuli sa skoro sat i pol kašnjenja. Ljudi su bili bijesni. Prvo sam pomislio da je netko spojio malo previše dana. Kasnije sam čuo da je strojovođa zaspao. Pa kako da ja to svom šefu objasnim? Dajte se uozbiljite.

Meni je vlak primaran i jedini oblik prijevoza do posla. Vidite i sami da je gorivo skupo, ali nije ni vlak besplatan. Ogorčen sam što je već loša usluga, s današnjim danom, postala još gora. Ako je stvarno istina da je strojovođa zaspao, nadam se da će si kupiti budilicu za ubuduće”, ironično nam je rekao čitatelj.

HŽ: ‘Vratit ćemo novac putnicima’

Upit o događaju poslali smo HŽ-u, a oni su nam otkrili da je strojovođa zaista zaspao, a pozitivna informacija u cijeloj zavrzlami je to da će novac biti vraćen putnicima.

“Vlak 770 nije krenuo iz kolodvora Križevci u 6.23 sati jer strojovođa nije došao na vrijeme na posao. Zbog toga je vlak krenuo sa 77 minuta kašnjenja. S obzirom na kašnjenje vlaka, HŽPP će putnicima vratiti novac za karte. Kako bi ostvarili povrat novca, putnici trebaju poslati mail na [email protected]“, priopćio nam je HŽ Putnički prijevoz.

Komentari