VLADA PREDLOŽILA NOVO IME! Poznati ekonomist novi je kandidat za člana Uprave Ine

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Za člana Uprave Ine Vlada predlaže Marina Zovka, trenutnog člana Uprave Plinacroa i ekonomista, priopćili su u utorak iz Vlade.

Iz Vlade u priopćenju napominju da je o odabiru kandidata konzultirano i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je za Zovka dalo svoju suglasnost.

Ova je odluka donesena nakon što je nedavno od predložene kandidature odustao prethodni Vladin prijedlog Emanuel Kovačić.

Otkrivena velika afera

Ranije je Vlada uz Kovačića predložila Miroslava Skalickog i Hrvoja Šimovića. Riječ je o kandidatima koje se predlaže do imenovanja članova uprave putem natječaja, a najdulje na razdoblje do šest mjeseci.

Valja podsjetiti da je ostavku na mjestu predsjednika Uprave Ine dao Sándor Fasimon nakon što je otkrivena afera pronevjere Ininog plina za više od milijardu kuna. Nakon Fasimna Inu su napustili i drugi mađarski članovi uprave, Ferenc Horváth i József Simola.

Vlada je nakon otkrila afere poručila da očekuje ostavku kompletne Inine uprave i preispitivanje upravljanja kompanijom, a trenutno hrvatsku stranu u Upravi čine Niko Dalić, Darko Markotić i Barbara Dorić.


Komentari