Više od stotinu izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike stiže u Zagreb

Pixabay

Održava se 12. izdanje ZeGeVege festivala održivog življenja. Festival će 6. i 7. rujna na glavnom zagrebačkom trgu okupiti sve pobornike zdravog načina života, ljubitelje prirodne kozmetike i sve one koje zanimaju predavanja o biljnoj prehrani i održivom načinu života.

Festival ZeGeVege dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i još 15 europskih gradova.

Ovogodišnje izdanje festivala počinje u petak 6. rujna 2019. od 8 sati do 21 sat i nastavlja se u subotu 7. rujna 2019. od 8 do 20 sati. Za to će se vrijeme na festivalu moći pronaći više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama.

Posebni će naglasak biti na gastro ponudi. Izlagat će desetak restorana koji će nuditi razna veganska jela. Ona će uključivati veganski fast food, variva, gulaše, salate te neka tradicionalna hrvatska jela poput soparnika i štrukli.

Osim hrane, posljetitelji će moći sudjelovati na raznim besplatnim radionicama. Na njima će, primjerice, naučiti kako pripremiti ukusna veganska jela. Također, kroz predavanja će saznati sve o raznim aspektima veganstva, pravima životinja i aktivizma, ekologiji i održivom življenju.

Na festivalu će biti i zabavni program, razne plesne izvedbe i performeri. Svatko od posjetitelja moći će se pridružiti izvođačima. Organizirat će se degustacije i nagradne igre, a i djeca će imati svoj kutak.

Komentari