VIŠE OD 600 STANOVA ČEKA NA KUPCE PRVE NEKRETNINE

Screenshot Google maps

Zagrebačka stanogradnja, podružnica Zagrebačkog holdinga, izgradila je u Podbrežju četiri zgrade sa 608 stanova. Iako su mnogi mislili da će to riješiti stambeno pitanje znanstvenih novaka – projekt je doživio fijasko. Kako ipak ne bi sve propalo, naselje je otvoreno svima koji traže prvu nekretninu, javlja HRT.

Da ne bi ostali prazni, stan sada može kupiti tko želi – po cijeni od 1466 eura po četvornome metru. Ipak, u prvom krugu nije prodana ni trećina pa je ovih dana počeo drugi krug prodaje.

Igor Cerar iz Zagrebačke stanogradnje d.o.o. kazao je da su na javnom pozivu prodana 73 stana, a 83 osobe su još zainteresirane. Preostalih 400 stanova je u najmu – pola u socijalnom, a pola u javnom.

Gojko Bežovan, profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu, kazao je da su javno najamni stanovi za mlađe ljude koji imaju obitelj, stalno zaposlenje i da se onda to prepoznaje kao jedna višestruko korisna socijalna investicija.

U planu je bilo mnogo veće naselje, još četiri stambene zgrade s mnogo dodatnih sadržaja, no kako je ovaj projekt u začetku krenuo loše, još će se izgraditi dječji vrtić dok će daljnja ulaganja za sada pričekati.

Komentari