VIŠE OD 20 OZLIJEĐENIH, DVOJE TEŠKO: Velika eksplozija u kemijskoj tvornici u Sloveniji! Policija: Zatvorite prozore i ne izlazite van!

Screenshot: TvKocevje.si

Eksplozija se dogodila u centru Kočevja u kemijskoj tvornici Melamin ujutro u 8:35 sati.

Slovenska policija je priopćila da su na terenu hitne službe, da je ozlijeđeno više od dvadeset ljudi, dvoje teško te da je zatvorena cesta kroz Kočevje.

“Savjetujemo stanovnicima u tom dijelu da zatvore prozore i ne izlaze van tijekom intervencije”, priopćili su iz policije.

“Aktivirane su vatrogasne postrojbe, postrojbe ELME (ekološki laboratorij s pokretnom jedinicom), RKBO (radiološka, ​​kemijska i biološka obrana), aktivirana su dva helikoptera, u pripravnosti ili na putu je postrojba za specijalna djelovanja, odnosno slovenska vojska, postrojba ili sanitetska postrojba Slovenske vojske“, rekla je Neja Pavlica, predstavnica Uprave za zaštitu i spašavanje Republike Slovenije.

Portal Utrip vaše općine u međuvremenu je objavio da su se okolne zgrade jako zatresle tijekom eksplozije. Neki stanovnici navode da je žbuka pala sa zida kada je eksplodirao, a helikopter je preletio područje.

“Ekipe su na terenu, i vatrogasne i medicinske ekipe. Sve se radi po protokolu. Sve što je u našoj moći je u tijeku”, rekao je gradonačelnik Kočevja Vladimir Prebilič. Dodao je da će na terenu biti i ekipe koje će izvršiti mjerenja. “Radi prevencije ljudi bi trebali ostati u zatvorenim prostorima”, rekao je i dodao da se ne smije hodati u blizini mjesta nesreće, jer bi to moglo ometati radnike na terenu.

 

Komentari