Više nema testiranja bez najave: Iz Vinogradske objavili upute za pacijente

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zbog velikog priljeva na testiranje na COVID-19, u KBC-u Sestre milosrdnice uveli su obvezno naručivanje. Do sada su pacijenti mogli doći bez najave, no nakon gužve koja je nastala ovaj tjedan, iz Vinogradske su najavili promjenu.

Pacijenti se za testiranje mogu naručiti putem putem obiteljskog liječnika ili putem centralnog naručivanja na e-mail adresu: [email protected]

Pacijenti koji se naručuju putem e-maila trebaju zatražiti termin za testiranje na COVID-19 i poslati svoj MBOO iz zdravstvene iskaznice te broj telefona. Poželjno je da pacijenti isprintaju i popune priloženi obrazac, koji trebaju ponijeti sa sobom na testiranje. Na taj način će smanjiti vrijeme čekanja na testiranju jer će imati popunjeni obrazac.

Naručivanje će se odvijati u dva termina:

  • Od 8.00-9.00 sati naručivanje pacijenata koji imaju dogovorenu hospitalizaciju u KBCSM (uz uputnicu – termine popunjava samo bolnički administrator)
  • Od 9.00-12.00 sati naručivanje vanjskih pacijenata (s indikacijom za testiranje na uputnicu, plaća sam i sl. – termine popunjava liječnik obiteljske medicine i bolnički administrator, izvijestili su iz Vinogradske.

Podsjetimo, u tijeku je cijepljenje trećom dozom za sve djelatnike Vinogradske, a zamjenik ravnatelja KBC Sestre milosrdnice Neven Tučkar otkrio je kako su i ranije imali visok postotak cijepljenih djelatnika.

“Cjepivo se do sada pokazalo kao najučinkovitija zaštita od zaraze i težih oblika bolesti, ali i smanjuje mogućnosti prijenosa virusa na druge osobe”, izjavio je Tučkar i dodao da se oni koji su necijepljeni redovito podvrgavaju testiranju prilikom dolaska na posao, sve s ciljem da pacijentima stvore sigurne uvjete za liječenje.

Komentari