VINOGRADSKA DOBILA NOVOG ŠEFA! Zadravec ipak nije uspjela, a evo tko će od sad biti glavni u bolnici

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon afere s Dijanom Zadravec, druga najveća bolnica u Hrvatskoj, Vinogradska, u ponedjeljak je dobila novog ravnatelja. Upravno vijeće bolnice izabralo je prof.dr. Davora Vagića, inače pročelnika Zavoda za kirurgiju glave i vrata na Klinici za otorinolaringologiju te bolnice. Uz prof.dr. Vagića kandidatkinje su bile i prof.dr. Vanja Bašić Kes te prof.dr. Dijana Zadravec.

Naime, bolnica je nakon godinu dana i dva vršitelja dužnosti ravnatelja dobila ‘stalnog’ šefa. Valja podsjetiti da je mandat prošlog ravnatelja istekao još lani. Na natječaj su se tada javili dotadašnji ravnatelj prof.dr. Marijo Zovak i prof.dr. Dijana Zadravec, tada predstojnica Klinike za radiologiju koja je podigla poprilični prašinu zbog kako je tvrdila nepravilnosti koje se rade u bolnici pod zaštitom ravnatelja.

Smatrala je da je bolja kandidatkinja, a onda je još u javnosti isplivao snimljeni kontroverzni razgovor s ministrom Vilijem Berošem. Sve se to događalo u osvit parlamentarnih izbora pa je radi mira u kući prof.dr. Zovak postavljen kao v.d. ravnatelja. Kako se i tom privremenom mandatu bližio kraj prof.dr. Zadravec ponovo je pokrenula pitanje mogućih šteta za bolnicu koju rade neki zaposlenici, zatim problem privatne prakse dijela šefova klinika koji koriste javni zdravstveni sustava za svoje privatne pacijente kao i problem netransparentne nabave.

Sve je to rezultiralo nedavnom ostavkom v.d ravnatelja prof.dr. Zovaka pa je za novog vršitelja dužnosti do izbora novog ravnatelja imenovan prof.dr. Zoran Vatavuk. No, nije izdržao već je prošlog tjedna nakon što je ministar Beroš primio na razgovor Zadravec bez da je to znao i Vatavuk uslijedila je i njegova ostavka.

U međuvremen,  u KBC-u Sestre milosrdnice rad bolnice “češljala” je inspekcija Ministarstva zdravstva koja navodno nije našla nikakvih većih propusta. S druge strane Zadravec i dalje ustraje na svojim argumentima te naglašava da se javila na natječaj Iako je joj je jasno da nema nikakve šanse ali želi da je se vraTi na mjesto predstojnice Klinike za radiologiju.

Međutim, za prof.dr. Vagića mandat počinje poprilično vatreno jer se bolnica već nekoliko godina poprilično urušava a poglavito otkako su joj pridružene Klinika za traumatologiju u Draškovićevoj i Institut za tumore. Naime, KBC Sestre milosrdnice ne funkcionira kao jedinstvena bolnica a razni interesni lobiji o dodatno kompliciraju.

 

Komentari