(VIDEO) Uršula Tolj otkrila je li spremna za novi brak i progovorila o drami s minicom: ‘Neka svatko misli što hoće’

FOTO: Instagram

Televizijska urednica i voditeljica Uršula Tolj treću godinu za redom šefica je delegacije na natjecanju za pjesmu Eurovizije, a sad nam je otkrila nam kako joj je bilo odabrati 14 pjesama za Doru koja bi se trebala održati u veljači 2021. u Opatiji.

“Velika je odgovornost preslušati sve te pjesme, razmisliti o njima i na kraju odabrati 14 finalista koji će se, nadam se, natjecati u Opatiji”, smatra Uršula. Uz nju u žiriju bio je i Andrej Babić, Hrvoje Prskalo, Matija Cvek i Monika Lelas.

Na Hrvatsku radio televiziju pristiglo je 135 prijava i ukupno 140 pjesama, a Uršula otkriva, kako između kolega nije bio prepiraka koga sve odabrati za Doru 2021.

POGLEDAJTE VIDEO INTERVJU S URŠULOM TOLJ:

 

“Vrlo lako smo se složili oko odabira, nije bilo situacija u kojem je netko morao nekoga uvjeravati i potezati u jednu stranu. Bili smo gotovo jednoglasni”, rekla je voditeljica i dodala da kad je preuzela projekt prije tri godine razmišljala je i shvatila da nisu bitna jaka i poznata imena za natjecanje, ali da mi kao Hrvati, kako kaže, uvijek patimo da su poznata imena.

“Dora je doista prije svega festival pjesme koja će nas predstavljati na Eurosongu, pjesma tu mora biti bitna. Ako je festival dobar, a Dora je dobra, ako je produkcijski jak, ako nudi jedan iskorak, vizualni prije svega onda vjerujem da će se i neko poznato ime prijavljivati na Doru. Cilj je napraviti festival jako kvalitetnim, reprezentativnim i onda vjerujem da će dolaziti i mlada i nova imena, ali i oni iskusni jer znaju da će na toj pozornici moći pokazati izvrstan nastup kakav negdje drugdje ne mogu pokazati i da će im to služiti na čast pobijedili oni ili ne”, objašnjava. Napominje da nije ništa neobično što se javnosti nepoznati glazbenici prijavljuju na natjecanje, napominje, da se to tako radi u Europi.

“Ne predstavljaju zemlju uvijek iskusni pjevači već mladi, talentirani izvođači koji su se tek pojavili na sceni”, kazala je i dodala:

“Nekom Portugalcu kad vidi pjevačicu iz Hrvatske, on ne zna je li ona u Hrvatskoj ima karijeru, je li prodala ploče ili ne. Ne bih rekla da je to važno i presudno. Dora se mora ocijeniti po pjesmi”, kaže. Uršula se osvrnula i na činjenicu kako pjevač Damir Kedžo koji je ove godine pobijedio na Dori ipak neće sljedeće godine nastupiti na 65. Eurosongu u Rotterdamu s pjesmom “Divlji vjetre”.

“Nije fer što nam se dogodilo korona i jako mi je žao što nas Damir Kedžo nije mogao predstavljati, ali jednostavno pravila su da se takva da se pobjednik bira na nacionalnom festivalu koji ide svake godine. Tako se dogodilo i tako je HRT odlučio“, kratko je komentirala Uršula i osvrnula se na nedavne natpise o neprimjereno odijevanju na televiziji.

“Neka svatko misli što hoće, ja se trudim što profesionalnije odraditi emisiju, ponuditi što bolji sadržaj i meni je to najvažnije”, objašnjava.

FOTO: Instagram

Od razvoda voditeljice i grafičkog dizajnera Svebora Labura prošlo je deset godina. S bivšim suprugom zajednički odgaja djecu, a nama je otkrila bi li se ponovno udala i što za  nju danas predstavlja brak.

“Ako me pita netko koga volim i da odmah kažem ‘da’ valjda bi to značilo ‘da’. Brak mora biti posljedica obostrane želje i velike ljubavi, ako se nešto tako dogodi nikad ne reci nikad. Brak i nekad i sad bi trebao predstavljati krunu ljubavi. Ponekad ta kruna ljubavi ima rok trajanja, ponekad nema i to nije ništa strašno. Svaka ljubav je vrijedna i ona koja je trajala pet, sedam ili deset godina i možda i ona koja je trajala pola godine, za to ne znam baš, ali svaka ljubav je vrijedna življenja i uživanja”, smatra Uršula.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uršula Tolj (@ursulatolj)

Sinu Krešimiru i kćeri Ewi Lauri želi da budu osobe koje ganjaju svoje snove i koje mogu sebe iskazati na najbolji način. Poštene osobe, radišne, osobe koje vole i koje znaju primiti ljubav, a u svome životu, kako kaže, voljela bi da naša pjesma s Dore prođe u finale Eurosonga te bi i voljela doživjeti dugovječnost neke svoje emisije.


Komentari