VIDEO ‘SRAMOTNO I NEZAMISLIVO’ Mirogoj i Miroševac guše se u smeću: Ljudima koji posjećuju grobove najmilijih smeta smrad

Screenshot

Jedan od gorućih problema u Zagrebu je otpad. Dok gradonačelnik Tomislav Tomašević i suradnici umiruju javnost, videosnimke s gradskih groblja odaju sasvim drugačiju sliku. O problemu gomilanja otpada u blizini Mirogoja i Miroševca upozorili su iz “Udruge ekologija grada”. Oni tvrde da su ih o ovoj alarmantnoj situaciji izvijestili pratitelji na društvenim mrežama.

“Pratitelji su nas upozorili na neugodnu situaciju upravo na mjestima koja bi morala biti obilježena mirom i dostojanstvom. A to su, nažalost, zagrebačka gradska groblja, Mirogoj i Miroševac. Kako se čini sa slika i videosnimci, sa ta dva groblja, ni krupni ni sitni otpad, nije se odvozio već neko vrijeme, što smradom i vizualno počinje smetati građanima koji posjećuju grobove svojih najmilijih. A i sramota je i zapravo, nezamislivo! Dok nismo pogledali video, mislili smo da je riječ o lažnoj dojavi. Međutim, tako je kako je – brda otpada pojavila su se, nakon parkova i raznih slijepih ulica – i na mjestima vječnog mira”, priopćili su iz Udruge Ekologija grada.

Na snimkama se vidi hrpa smeća u neposrednoj blizini Miroševca i Mirogoja, zbog čega smo upitali Grad Zagreb, podružnicu Čistoća, kao i Gradska groblja kako to planiraju riješiti.

Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo, a kako izgleda situacija na spomenutim gradskim grobljima, pogledajte ovdje:

Komentari