(VIDEO) Rušeći svjetske rekorde želio ukazati: “Ovako se oni osjećaju svaki dan”

Cityportal.hr

Otac trojice sinova, od kojih jedan s poremećajem autističnog spektra, želio je ukazati na poteškoće s kojima se autisti svakodnevno susreću.

“Ne mogu zamisliti kako moj sin doživljava ovaj svijet. Pokušavam, ali ne mogu. Ideja je bila da kroz te napore, unutar nepovoljnih uvjeta, osjetim kako mu je kada vlada ta buka u glavi, kada osjeća toliko toga, ali ne može se izraziti, objasniti drugima što ga muči. Samo nije to isto. Nema tih sportskih napora koji se mogu usporediti s borbom koju ovi mali anđeli vode u sebi. Jer to što oni proživljavaju, ne može uvijek prestati snagom njihove volje. Eto, tata se trudio, ali pravi prvak i rekorder je naš sin Josip“, poručio je Marin Vlahović, otac koji je odlučio srušiti više svjetskih rekorda u kratkom vremenu u povodu Tjedna svjesnosti o autizmu.

 

U nekima je i uspio postigao je rekorde u kategorijama ‘chin up’ u apsolutnoj težini te zmajevoj zastavi s bučicom od 15 kilograma, a ponovio je i najtežu ikad zabilježene ljudsku zastavu, s čovjekom kao dodatnim opterećenjem.

Izvor: Cityportal.hr


Komentari