(VIDEO) ‘PROMAŠEN JE ŽIVOT I TEBI I MENIII…’ Probijaju tunel u Njemačkoj i pjevaju kao slavuji: ‘Kada je najteže, mi zapjevamo’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Društvene mreže je osvojio video s njemačkog gradilišta, na kojem radnici probijaju tunel. Snimka prikazuje iznimno težak fizički posao kojeg je, za vrijeme pauze, prekinula glasna pjesma, a u tunelu je i odlična akustika, piše Crna Hronika.

U glavnoj ulozi “zbora” našao se Kakanjac, Alen Čolak koji trenutačno radi kao fasader u Frankfurtu. U Njemačku je otišao prije tri – četiri mjeseca, jer je htio iskusiti život u ovoj, za Balkance, “obećanoj zemlji”. Prema njegovim riječima, na poslu je uvijek veselo, bez obzira na okolnosti.

“Ovdje kod mene su 90 posto Balkanci. Znači, svako jutro, svaki dan – ono što bi rekli, kada je najteže, mi zapjevamo. I kad smo u problemima, dragi Bog da, sve se riješi. Kolege su fini ljudi, vrhunske osobe”, rekao je Čolak, kojeg u Bosni i Hercegovini čekaju supruga, osmogodišnja kćerka i sedmomjesečni sin.

“Rekao sam ženi, idem vidjeti stanje i brzo se vraćam. Dobar radnik, pošten i veseo uvijek ima posla, pogotovo sada kada je dosta naroda otišlo iz BiH”, rekao je Alen te dodao:

“Znači, svako jutro, svaki dan ono što bi rekli, kada je najteže, mi zapjevamo.”

Hit video s bauštele u Njemačkoj možete pogledati OVDJE.


Komentari