(VIDEO) Pernara opet iznosili iz Sabornice: Brkić naredio zaštitarima izbacivanje nakon spominjanja Fimi medije i Nevenke Jurak

Screenshot: Facebook

Predsjednički kandidat Ivan Pernar započeo je burno ovotjednu saborsku sjednicu. Izbačen je iz gotovo prazne sabornice, na nalog predsjedavajućeg Milijana Brkića. Saborski zastupnik je ponovio svoj zahtjev da HDZ vrati 24 milijuna kuna preko Fimi medije.

“Imamo jedan veliki problem, a vezan je uz smrt Nevenke Jurak, glavne svjedokinje protiv HDZ-a. Iako sam ja govorio da taj proces predugo traje, da je moguće da će se HDZ izvući, nažalost, ništa se nije poduzelo”, rekao je Pernar.

“Ja bih vas lijepo molio, imate priliku iznijeti stajalište kasnije, lijepo bih vas zamolio da sjednete i da budete uljudni i primjereni ovom visokom domu”, odgovorio je Brkić.

Pernar je bio uporan pa dodao da je cijela ova situacija nepravda za hrvatski narod. “Ovo suđenje predugo traje, bojim se da će vas sudovi osloboditi, a da se ti novci neće vratiti”, rekao je Pernar HDZ-ovom Milijanu Brkiću, poručivši mu da procesi traju godinama, tako da živih svjedoka više ni nema.

Na tu je Pernarovu rečenicu, Brkić prelomio i pozvao saborske zaštitare. Pernar je zaštitarima rekao da je spreman izaći sam, ako se HDZ barem javno ispriča hrvatskome narodu.


Ponovio se tad već viđeni scenarij u kojem zaštitari iznose Ivana Pernara van.

Pernar ne odustaje u svojoj borbi protiv HDZ-a i obećao je na ovaj način prosvjedovati, dok se nešto ne promjeni. “HDZ mora znati da je svaka rasprava u Saboru besmislena i bespredmetna sve dok ne vrate 24 milijuna kuna koje su ukrali iz državnog proračuna i državnih poduzeća putem FIMI medije. Prvo moraju vratit te pare skupa sa zateznim kamatama, a onda možemo dalje kulturno i civilizirano raspravljati o svakoj točki dnevnog reda. Zakoni se moraju poštivati, ako se HDZ neće držati zakona, ja se neću držati poslovnika. Neka me slobodno nose koliko ih je volja. Ne mogu nas više radit budalama, meni je ovrha sjela za 100 kuna duga za vodu, a oni ukradu 24 milijuna kuna, odbijaju ih vratit i još se hvale da je stanje u pravosuđu super. Zar smo svi mi idioti pa da ne vidimo da nam se izruguju? Želim pravdu i pravnu državu, od tog cilja neću odustati”, rekao je neki dan na svome Facebook profilu

Komentari

loading...