(VIDEO) Ozlijedio i rezao mladića, a o njemu je snimljen i dokumentarni film: Evo tko je zloglasni Naci Đuro

Screenshot

Mladić (20) preživio je u noći na ponedjeljak pravi horor u Lastovskoj ulici u Zagrebu. Policajci su ga pronašli u krvi, izrezanog nožem u stanu zgrade u kojoj se inače skupljaju sumnjivi ljudi. Uz ozlijeđenoga mladića bio je Ivan Đurić (28), poznatiji pod nadimkom Naci Đuro i Đuro Baraba zbog svojih ekscesa s veličanjem nacizma i poziranja s puškama. Istražitelji sumnjaju kako je 20-godišnjaka držao u stanu tijekom cijele noći, tukao ga, maltretirao i prijetio mu.

Đurića je policija prijavila za prijetnje i pokušaj nanošenja teških ozljeda. Tijekom ponedjeljka je predan pritvorskom nadzorniku. Tek nakon ispitivanja kod državnog odvjetnika znat će se hoće li za njega tražiti istražni zatvor.

Uz Ivana Đurića, unazad nekoliko godina, vezalo se mnogo raznolikih zločina.

Jedan primjer iz 2017. godine jest kada je iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati Sieg Heil”. Nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga ispred lica jedne gospođe, usmjerivši ga uvis.

Dokumentarni film o njemu snimljen je u sklopu Škole dokumentarnog filma 2015./2016. godine, a redateljica je Sanje Bistričić.

“Film o ljubavi i mržnji, odrastanju i prihvaćanju. Đuro je punker – Hrvat – katolik koji u srcu nosi rane iz prošlosti koje su ga obilježile i zbog kojih iracionalno mrzi sve što nema veze s njegovom domovinom. Njegov punk svjetonazor kao i način života postaje umrljan mržnjom i bijesom koju izražava kroz javni bunt i provokacije. Spletom okolnosti njegov se svijet poljulja kada upozna djevojku Elviru koja je srpske nacionalnosti. Ovo je priča o životu koji nam zna prirediti smiješne iscjeljujuće paradokse kako bi nas poučio i ljubavi koja je iznad krvnih zrnaca”, stoji u opisu filma, a možete ga pogledati u nastavku.

SANJA BISTRIČIĆ: Ispred zastava from SkolaDokumentarnogFilma on Vimeo.


Komentari