(VIDEO) Ovako je ‘obnovljen’ nadvožnjak zagrebačke Petlje: Evo za što su Zagrepčani dali novac

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pod Bandićevom upravom u Zagrebu savršeno funkcionira jedino odljev novca iz gradske blagajne, smatra Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini.

“Nadvožnjak zagrebačke Petlje saniran je prije mjesec dana za šest (6) milijuna kuna. Voda prodire s više mjesta potpuno obnovljene oborinske odvodnje. Sanacija nadvožnjaka Slavonske avenije odvijala se ovog ljeta u trajanju od dva i pol mjeseca na dijelu iznad Avenije Marina Držića”, napisao je uz video koji je objavio na Facebooku.

Na snimci se vidi kako voda doslovno curi u mlazu kroz pukutinu nedavno obnovljenog nadvožnjaka. Video je objavljen jučer, nakon velikog pljuska koji je zahvatio Zagreb.

Radovi na nadvožnjaku obuhvatili su zamjenu prijelaznih naprava i sanaciju rasponske konstrukcije na južnom i sjevernom kolniku, sanaciju stupišta, ležajeva, upornjaka, sustava oborinske odvodnje te kompletne kolničke konstrukcije. Izgleda kako to nije bilo dovoljno da se nadvožnjak do kraja sanira.


Stoga je Petek odlučio stvar uzeti u svoje ruke.

“Zatražio sam odgovore Gradske uprave o radovima obnove nadvožnjaka: tko je obavio nadzor radova i zapisnik o istom te podatke o izvođaču i garanciji obavljenih radova. Naime, od puštanja u promet je prošlo samo 30 dana, a već su obavljani i popravci. Očito neuspješno”, zaključio je.

Komentari

loading...