(VIDEO) KAOS U SABORU: Pernara opet iznijela straža

Screenshot Facebook

Oko jedan sat poslije ponoći, tijekom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi iz sabornice je ponovno izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar jer je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu i HDZ-ovim crnim fondovima.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave i Pernarovom stranačkom kolegi Branimiru Bunjcu, koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je kazao “kukavički poslao stražu da izbaci Pernara”. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: “Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?”, pa zaradio opomenu.

Straža je zatim krenula nositi Pernara van Sabornice, a Bunjac je počeo vikati i naguravati se s njima.

                                   

“Dosta toga, sram vas bilo – nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se – nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!”, vikao je.

“Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vam vrijednosti i EU-a i NATO-a, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo…”, vikao je Pernar dok ga je Straža iznosila iz sabornice. Usput se snimao mobitelom.

         

 

U međuvremenu, Bunjac je nastavio prijetiti saborskoj Straži.

Bunjac: ‘U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim’

“HDZ IMA OPORBU I S TIME ĆE MORATI ŽIVJETI/
Milijan Brkić je noćas, po tko zna koji put, poslao saborsku stražu da silom izbaci zastupnika Pernara iz sabornice. Zasmetalo ga je što se govorilo o presudi Ivi Sanaderu, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, koji je krao i zato osuđen na 6 godina zatvora. Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim. Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice. Možda u HDZu misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati”, napisao je Branimir Bunjac na svom Facebook profilu.

 


Komentari