(VIDEO) Bandić obećao kada će riješiti problem stanovnika Starog Brestja, građani ga izviždali

Screenshot: Facebook

Velik broj stanovnika Starog Brestja izašlo je na ulice da se izbore za svoje interese. Puna im je kapa radova na glavnoj ulici koji traju punih šest godina.

Na prosvjedu se pojavio i gradonačelnik Milan Bandić koji je obećao da će sve probleme riješiti u roku od 60 dana.

Građani su ga žestoko izviždali, a dio građana vikao je: “Cigani, Cigani” i “Bandiću, Cigane” te “Lopovi, lopovi”.

Bandiću je u pratnji bio njegov neformalni tjelohranitelj Robert Ljutić te policajac u civilu sa značkom oko vrata.

Bandić se pokušao obratiti stanovnicima, no nije ih uspio nadglasati. Na kraju se obratio samo novinarima.

Ulicu Brestovečka koja im je glavni ulaz i izlaz iz kvarta kopaju, betoniraju, pa opet kopaju i betoniraju svakog ljeta prolazi kroz radove, da bi ju na jesen navrat-nanos “zakrpali” i zatim sljedeće ljeto ponovno “načeli”.

Do sada se u posljednje tri godine u ulici napravila potpuna rekonstrukcija kanalizacije, plinovoda i sad vodovoda, a prije toga radilo se o manjim radovima koji su opet značili da bi cijela cesta bila potpuno zatvorena. Svo ovo vrijeme, Brestovčani su strpljivo čekali, međutim više ne žele živjeti u prašini i voziti po cestama punih rupa i šljunka, pa su se okupili u građansku inicijativu “Volim Brestje” i organizirali prosvjed.

“Dogovoreno je da se ono što se može sanira prije zime, a ono što preostane da se završi na proljeće. Vodoopskrba mora sanirati da se može normalno prezimiti”, kazao je Bandić.

Građani, međutim, odbijaju čekati sljedeću godinu da se vrate u normalan život pa rezultate žele – odmah.

“Naše je strpljenje došlo do točke da više nemamo strpljenje te zahtijevamo da se Brestovečka kompletno rekonstruira ove godine”, stoji u pozivu na prosvjed koji su stanovnici nalijepili na svaki stup i stavili u svaki kaslić u kvartu, piše Večernji.hr. 

(FOTO) Rupe po cestama, prašina, lokve! Gdje su nestali radnici? Stanari Brestja na rubu očaja


Komentari