‘Veselim se lošim fritulama iz užeglog ulja, nejestivim kobasama od žlundri, prahu od kuhanog vina’: Ovo su samo neki od urnebesnih komentara građana o Adventu

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Još 11 dana dijeli nas do najljepšeg razdoblja u godini, Adventa. Iako će ove godine biti nešto drugačiji nego inače, brojni građani nestrpljivo odbrojavaju do početka blagdanske čarolije u Zagrebu.

Povodom toga, naše pratitelje i čitatelje upitali smo čemu se posebno vesele na ovogodišnjem Adventu. Neki su se zaželjeli fritula, šetnji okićenim gradom, nastupa te božićnog ugođaja, a pojedinci su nas itekako nasmijali s komentarima.

Bilo je skeptičnih koji misle da Adventa neće ni biti.

“Ničemu! Bila dva puta jednom sam se skoro smrzla! Puno ljudi, gomila štandova sve već viđeno. Kuhano vino ,kobasice. Ne znam hoću li uopće više ići.”, “Čemu se mogu veseliti kada Adventa neće biti?”, pitali su se čitatelji.

“Jedva čekam smrdljivu debrecinku za 50 kuna”

Našlo se tu i nekoliko sarkastičnih komentatora koji su se osvrnuli na skupe cijene.

“Mirisu užeglog ulja”, “Skupoj cugi”, “Manjku uhodane dugogodišnje korupcije”, “Slobodnim danima, blagdani u Hrvatskoj”, “Jedva čekam smrdljivu debrecinku za 50 kuna”, pisali su nam pratitelji.

Dio njih je kritičan prema gradonačelniku.

“Opozivu Tomaševića ilitiga Grinča”, “Tomaševiću, da ga okite roditelji odgojitelji i djelatnici Holdinga!”, “Bez Mileta nije to to”, “Ma novom gradonačelniku treba ga okititi”, ironično su pisali.

“Veselim se 75% manjem broju kućica, potpunom zaobilaženju Zagreba od strane turista i totalnom podbačaju u broju noćenja i 99% manjem obrtaju love u gradu za tih mjesec dana. I skroz mi je fora kaj je tih par kućica kaj je ostalo, dobio pajdaš od slinavog senfa i investitor u njegovu kampanju”, poručio je Tomaševićev kritičar ispod naše objave.

Jedna pratiteljica se posebno istaknula:

“Lošim fritulama iz užeglog ulja, nejestivim kobasicama od žlundri, prahu od kuhanog vina, gomili u redovima, kineskim suvenirima, rakijama iz diskonta pića, vrhunskim higijenskim uvjetima i povoljnim cijenama za obiteljski izlazak…Mislim da se trenutno nemamo čemu veseliti niti slaviti život ni Advent, osim u krugu svojih najbližih i u toplini doma”, poručila je čitateljica i dodala da bi bila sretnija kada bi prošetala obnovljenim, sigurnim i čistim Zagrebom.

Ako još niste, ostavite nam komentar čemu se vi veselite na ovogodišnjem Adventu ispod ove objave:

Komentari