Veliko srce male djevojčice: Za svoj šesti rođendan umjesto poklona tražila nešto nesvakidašnje

Facebook/ Noina Arka

Djevojčica Lea Ladić za svoj šesti rođendan, koji je proslavila prije nekoliko dana, umjesto darova zatražila je da uzvanici kupe hranu za pse koju bi poklonila utočištu za napuštene četveronošce, piše Večernji.

Uz pomoć majke Tanje odlučila je prikupljenu hranu dati udruzi Noina arka, koja se financira kroz donacije i za koju zna da im je potrebna pomoć.

Od svoje treće godine pratila je emisiju popularnog komičara Paula O’Gradyja, koji je snimio serijal o najvećem utočištu za životinje Battersea, te se na taj način upoznala s azilima.

Osam mjeseci prije rođendana iznijela je svoju ideju, ali je njena majka mislilila da će je do rođendana zaboraviti. “Ali to se nije dogodilo”, govori mama Tanja.

Tanja je zahtjev male Lee prenijela samo roditeljima koje bolje poznaje jer nije željela da ispadne da imaju “posebne želje”, no na kraju se prikupilo čak 110 kilograma hrane za životinje.

Kad je Lea došla u Noinu arku, pak, rasplakala se jer su je rastužili uvjeti u kojima psi žive. I tako je već najavila i novu akciju za Uskrs, zauzevši stav kako joj igračke ne trebaju jer se za njihovu cijenu može kupiti još nekoliko vreća hrane. Želi kupiti i plišane igračke za azil kako bi se psi imali s čime zabavljati i kaže kako će, čim malo poraste, početi i volontirati, makar da ih samo dolazi nahraniti i malo prošetati.


Komentari