VELIKO PRIZNANJE Damir Boras dobio počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru

Damir Boras (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Damiru Borasu, rektoru Sveučilišta u Zagrebu, dodijeljen je počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru kao istaknutom znanstveniku na području informacijskih znanosti i zbog suradnje s akademskom i znanstvenom zajednicom ove visokoškolske ustanove u Mostaru. Rektoru Borasu je veliko priznanje na svečanoj sjednici Senata uručio rektor Sveučilišta u Mostaru (SUM) Zoran Tomić.

To je najviše priznanje koje SUM dodjeljuje istaknutim znanstvenicima i uglednim javnim osobama.

Počasni doktorat Borasu je dodijeljen za izniman međunarodni ugled, osobito kao znanstveniku na području informacijskih znanosti ‘te za suradnju s akademskom i znanstvenom zajednicom Sveučilišta u Mostaru, čijemu ugledu, razvoju, što većoj vidljivosti i prepoznatljivosti neprestano pridonosi’.

„Dodjela naslova ‘doctor honoris causa’ meni kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu nije samo priznanje meni osobno nego i priznanje cijelomu Sveučilištu u Zagrebu koje je u svojoj višestoljetnoj povijesti, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime „Hrvatsko sveučilište“ te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokoga školstva, znanosti, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti”, rekao je Boras obraćajući se na svečanoj sjednici Senata SUM-a.

Podsjetimo, Boras je postao rektorom Sveučilišta u Zagrebu 2014. godine, a na dužnost je stupio 1. listopada iste godine. Četiri godine kasnije, Boras je ponovno izabran za rektorsku funkciju, a mandat mu istječe ove godine.

Komentari