Velike temperaturne razlike: Još danas travanjska temperature, a potom stiže zahlađenje!

pixabay.com

Hrvatsku u petak očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, prognoza je državnog hidrometeorološkog zavoda. Ipak, za vikend očekujte pad temperature.

Poslijepodne i osobito navečer na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici očekuje se jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a poneki pljusak moguć je i drugdje u unutrašnjosti.

Tijekom noći na subotu naoblačenje s kišom zahvatit će i ostale krajeve. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar, u Slavoniji i jugoistočni, a na moru umjereno do jako jugo. Najviša temperatura na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskim područjima bit će od 19 do 24, a u ostalim predjelima između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

No, već od subote temperature će padati, u većini krajeva oko prosječne ovog dijela godine. Na Jadranu će se prema večeri gomilati oblaci sa zapada te će do kraja dana već na većem dijelu sjevernog i na dijelu srednjeg Jadrana biti kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom. U noći na subotu naoblačenje će se proširiti na cijelu obalu. Za vikend i početkom idućeg tjedna promjenljivo – izmjenjivat će se suha i kišna razdoblja, pri čemu će se i temperatura malo sniziti, a i vjetar oslabjeti.

Iako će petak na kopnu biti još topliji od četvrtka, uz najvišu temperaturu na istoku unutrašnjosti i oko 30 °C, prema večeri će atmosfera biti sve nestabilnija pa će na zapadu unutrašnjosti vrlo vjerojatno biti izraženijih pljuskova. Vikend i početak idućeg tjedna vrlo promjenljivi te manje topli, no ipak primjereniji za kraj travnja, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.


Komentari