Velika pljačka na Črnomercu: Provalio u stan i odnio novac i nakit vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna!

Sanjin Strukic/PIXSELL

U utorak je policija zabilježila nekoliko provala i pljački pri čemu su lovoi uglavnom odnosili novac i nakit. Najteža pljačka dogodila se na Črnomercu gdje je nepoznati počinitelj provalio u stan i otuđio šesteroznamenkastu vrijednost novca i nakita.

“Jučer od 8 do 20 sati na Črnomercu u Vinogradskoj cesti, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio novac, nakit i drugo oštetivši 47-godišnjakinju za nekoliko stotina tisuća kuna”, objavila je u srijedu policija.

Usred bijela dana pljačka i na Medveščaku. 93-godišnjakinja u stan je pustila nepoznatu osobu koja je otuđila nakit i novac vrijednosti više tisuća kuna.

“jučer u vremenu od 13.30 do 14.00 sati na Medveščaku u Ulici Petra i Tome Erdödyja, nepoznati se počinitelj lažno predstavio 93-godišnjakinji koja ga je pustila u stan, nakon čega je iskoristio njezinu nepažnju te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi više tisuća kuna!, objavila je policija.

Nerijedak je to model pljačke u Zagrebu. Posljednih dana dogodilo se više sličnih. Meta su uvijek starije osobe koj žive same ili su u trenutku pljačke same u stanu. Počinitelji iskoriste njihovu nepažnju, ukradu novac ili vrijedne predmete i mirno odu iz stana.

Jučer je napadnuta i 68-godišnja žena, i to u zgradi pri čemu joj je drznik strnuo lančić s vrata i pobjegao.

“Jučer, 5. ožujka oko 14.30 sati na području Susedgrada u Ulici Vida Došena, nepoznati je počinitelj s leđa prišao 68-godišnjakinj koja je u tom trenutku ulazila u haustor zgrade te joj s vrata strgnuo lančić. Materijalna šteta nije utvrđena”, stoji na stranicama policije.

 


Komentari