VELIKA OBEĆANJA! Krenula je borba za glasove Bandićevih birača. Ovo su taktike njegovih oponenata

Foto: Pixsell

Bitka za Zagreb opasno se zahuktava, a tko će biti novi gradonačelnik metropole, nakon dugogodišnje vladavine Milana Bandića, doznat ćemo za malo više od dva mjeseca.

S obzirom na iznenadnu Bandićevu smrt, njegovi oponenti su uvelike morali izmijeniti svoju kampanju, jer više nemaju koga kritizirati. Također, počela je i borba za glasove birača preminulog gradonačelnika.

Miroslav Škoro će to pokušati izboriti populizmom, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković smatra da ulazi u unaprijed izgubljenu bitku.

“Nikome ne možemo osporiti pravo da se kandidira, međutim ako nemate realne izglede, a moje mišljenje je da nema šanse i izgleda, onda se postavlja pitanje motivacije”, kazao je Jandroković

S druge strane iz Domovinskog pokreta tvrde da ih podržava i dio HDZ-ovaca iz Zagreba.

“Rekao bih da je HDZ u velikim problemima. Čak i jedan istaknuti član te stranke u Zagrebu, kipar Ivan Kujundžić, javno je podržao eventualnu kandidaturu tada gospodina Škore”, kaže Stjepo Bartulica iz DP-a.

Dio Bandićevog kolača žele i SDP-ovci koji s kandidatom Joškom Klisovićem nude “prava rješenja”, a to je micanje “kumeka” i njima sličnih.

Kandidat iz platforme Možemo! Tomislav Tomašević istaknuo se po antibandićevskoj kampanji, a sada se okrenuo kritiziranju “Bandićevih uhljeba”. U gradsku upravu Možemo! povjerenje, a pravo stanje će znati kad uđu u upravljanje Gradom,tvrde,

Navedeno je komentirala i Bandićeva zamjenica.

“Tu objedu, takve ružne riječi i to samo jedan dan nakon posljednjeg ispraćaja našeg gradonačelnika shvaćam zlonamjernim. Mi svi zajedno to nećemo dopustiti, na svaku laž ćemo reagirati, nećemo šutjeti”, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević.

Davor Nađi iz stranke Fokus hvali se da ima rješenje kojim bi Zagreb izvukao iz financijskog ponora.

“I dalje imamo izuzetno velike rashode za zaposlene. Na toj stavci planiramo uštedjeti 650 milijuna kuna godišnje od čega 150 milijuna kuna planiramo vratiti najboljim zaposlenicima”, kaže Nađi.

HDZ-ov kandidat Davor Filipović se fokusirao na obnovu grada, obećavši stradalima od potresa da će Grad Zagreb u potpunosti od 5. ovog mjeseca preuzeti plaćanje kamata, a dao je i  do znanja da je uvjeren u pobjedu nad Tomaševićem.

Tko će od njih dobiti izbore i koliko će od silnih obećanja biti ispunjeno, doznat ćemo u svibnju i kroz godine mandata.


Komentari