Velika Gorica uspostavila Službu nužne pomoći

www.pexels.com

Služba nužne pomoći starijem stanovništvu u potrebi, uspostavljena je u Velikoj Gorici temeljem odluke velikogoričke civilne zaštite.

Služba se može kontaktirati putem Pozivnog centra, od 8 do 20 sati, na dva fiksna i dva mobilna telefona: 01/6269908 (direktni); 01/6269900 (centrala); te mobilni 091/9488770 i 099/4231989, a pomoć građanima, uz izbjegavanje osobnog kontakta, pružat će članovi DVD-ova i Crvenog križa.

Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom, napominje Ured Gradonačelnika.

“Moramo prihvatiti sve donesene mjere i strogo ih se pridržavati jer jedino tako možemo pomoći. O tome ovise životi svih nas, životi naših najmilijih. Pozivam sve koji mogu – ostanite doma. Budimo hrabri, disciplinirani i zajedno ćemo ovo pobijediti”, poručio je gradonačelnika Velike Gorice, Dražen Barišić.

Načelnik Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec podsjetio je građane da su uvedene patrole u gradu i naseljima koje upozoravaju građane na zabranu okupljanja i druge propisane mjere

U Velikoj Gorici s današnjim danom zabilježene su dvije pozitivne osobe na koronavirus koje se nalaze u kućnoj izolaciji. Riječ je o osobama mlađe i srednje dobi, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite.


Komentari