Velika Gorica donijela mjere za pomoć građanima i gospodarstvenicima

Foto: gorica.hr

“Svi građani Velike Gorice dobili su odgodu plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, a potpuni oprost plaćanja komunalne naknade vrijedi za sve gospodarstvenike koji zbog odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne mogu obavljati svoju djelatnost”, stoji u priopćenju velikogoričke Gradske uprave.

Gospodarstvenici čije je poslovanje onemogućeno, oslobađeni su i plaćanja odvoza komunalnog otpada, a neće se naplaćivati niti zakup javnih površina i gradskih prostora.

Osim toga, osnovan je fond od 2 milijuna kuna koji će se raspodijeliti putem javnog natječaja uz utvrđene kriterije bodovanja.

“Prioritete imaju oni koji su u potpunosti zatvoreni, a prava će ostvariti i tvrtke kojima je djelatnost znatno otežana. Po natječaju će biti moguće dobiti iznos od 3 tisuće do 15 tisuća kuna, a te mjere ne isključuju korištenje mjera koje je donijela Vlada ili onih koje će donijeti Zagrebačka županija”, ističu.

Građani Velike Gorice imaju pravo na besplatan vrtić, ali i na stipendije od tisuću kuna za djecu roditelja koji su ostali bez posla i za djecu koja imaju tešku socijalnu situaciju u obitelji.

“To je dio mjera, a ovisno o situaciji donosit ćemo i druge. Radi se i na racionalizaciji poslovanja Gradske uprave, gradskih ustanova i trgovačkih društava te će se sa socijalnim partnerima ići i u pregovore o korekcijama plaća”, poručili su.


Komentari