VELIČANSTVENI VATROMET, CIRKUS ILI KINO POD ZVIJEZDAMA? Zagreb vrvi događanjima, ovo su naši prijedlozi!

Gastro week, Pop up summer garden, Baš naš (Foto: Facebook/Press)

Ako niste spojili vikend i zaputili se na obalu, onda je ovo idealna prilika da pogledate naše prijedloge kako završiti tjedan po vašem ukusu. Od vatrometa, predstava do partyja, izbora ima, a odluka je na vama!

Festival vatrometa

Međunarodni festival vatrometa otvorio je svoja vrata u četvrtak, a s bogatim programom uz koncert Željka Bebeka završava u ponoć:

20.00h – otvaranje festivala i glazbeni program
21.50h – predstavljanje vatrometne ekipe iz Hrvatske, Mirnovec pirotehnika
22.00h – mali vatromet
22.10h – glazbeni program – Željko Bebek
23.30h – vatromet (Mirnovec pirotehnika, Hrvatska)
23.45h – proglašenje pobjednika
00.00h – glazbeni program – Željko Bebek
01.00h – završetak programa

Bajka za van: Crvenkapica, Vuk i Baka

Teatar Poco Loco ove nedjelje 19. lipnja od 10 i 11.30 sati ponovo izvodi svoju hit predstavu Bajka za van: Crvenkapica, Vuk i Baka koja se igra na otvorenom, kroz šetnju Parkom Ribnjak. U ovom malo ludom kazališnom događaju, mali i veliki gledatelji sa slušalicama na ušima uživaju u glazbi, prate priču i šeću šumom koju glumi Park Ribnjak. U tu veselu i duhovitu šetnju vode ih omiljeni likovi iz bajke: Crvenkapica, Vuk i Bakica.

Bajka za van je predstava u kojoj svi aktivno sudjeluju, ispunjavajući kreativne i edukativne zadatke; vježbaju karate sa Vukom, bojaju cvijeće sa Crvenkapicom i pomažu baki ispričati bajku o dugonosoj princezi i zmaju.

Gastro Week

Danas je posljednji dan prvog kvartovskog ‘Gastro Weeka’ koji je odličnom ponudom hrane i bogatim popratnim edukativnim te zabavnim programom već izazvao veliki interes javnosti, naročito one iz zapadnog dijela Zagreba. Gastro delicije u atraktivnim kućicama i organizirana zabava na otvorenom u režiji Z Centra jamac su dobrog provoda i posebnog gastro doživljaja koji svakim danom sve više povezuje stanovništvo okolnih naselja.

Cirkus na Ribnjaku

Na Art Park na Ribnjaku  od 18 sati iz Venezuele stiže Popiño circus show koji će u prvom dijelu održati radionicu malih cirkuskih tajni & vještina za roditelje i djecu, a nakon toga slijedi njegov interaktivni nastup uz koji se baš svi dobro zabavljaju.

Radionica je besplatna, a organizatori predlažu roditeljima da u njoj uživaju zajedno s djecom. Prijave nisu potrebne.

Šarenilo na platou Gradec i fina vina na Tuđmancu

U samom centru Zagreba u tijeku su dva dobro poznata festivala. ‘Vinski grad’ i ove godine se smjestio na Tuđmancu, a ‘Baš naš’ na platou Gradec.

Vinski grad za posjetitelje je otvoren svaki dan od 17 do 1 sat u noći, a sve što trebate je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kuna. Sva vina iz ponude posjetiteljima su dostupna na čašu i butelju. Vrhunsku atmosferu osigurava poznati DJ Ozren Kanceljak, a pored vina, u ponudi su kreativna street food jela za koje je zadužen RougeMarin i Picnic Mingle. Za one kojima vino nije tako drago, tu su razna piva, kokteli i žestice. Imajte na umu da je danas zadnji dan festivala.

Na festivalu ‘Baš naš’ u subotu će hitove vrtjeti  Joe2Shine “Sunday Shine”. Na šarenom platou, posjetitelje očekuju šareni kokteli, a za pravi gastro doživljaj pobrinula su se dva poznata hrvatska chefa: Mario Mandarić i Mario Palfi.

Romantika na Bundeku

Ako ste u potrazi za idejom za romantični spoj, imamo savršenu ideju! Na jezeru Bundek u tijeku je Pop up summer garden, događaj na kojem posjetitelji svake nedjelje imaju prilike pogledati film. Sve što trebate je ponijeti dekice i jastuke. Ove nedjelje očekuje vas jedan od najslavnijih i najboljih dječjih filmova svih vremena, “Goonies”.

Komentari