VEĆ DUGO NIJE BILO OVAKO! Zagreb je i službeno ostao bez europskih košarkaških utakmica

Foto: Blaz Samec Delo / CROPIX

Preostalo je još samo formalizirati preseljenje bivšeg hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevite u Ljubljanu. Potkraj srpnja trebala bi se održati plenarna sjednica skupštine novoga kluba sa sjedištem u Ljubljani. Fuzija Cedevite i Petrol Olimpije spaja sve zajedno u Cedevitu Olimpiju… Da ne idemo dalje, hrvatska se Cedevita spominje sve manje, čak i u kontekstu novog kluba. Cedevita Junior koja je osnovana prije nekoliko tjedana nije od strane Hrvatskog košarkaškog saveza prepoznata kao pravni slijednik “hrvatske” Cedevite pa će u natjecanje i u izgradnju povijesti morati krenuti od početka.

Za ovu priču možda je samo važno reći da će slovensko-hrvatska konglomeracija imati svoje mjesto u Eurokupu sljedeće sezone. Ono je ionako već bilo Cedevitino po standardu, tako da tu nije bilo sporova. Ipak, europska se košarka neće igrati u Zagrebu, već u Ljubljani.

Iako je bilo priča da bi mogli natrag u FIBA-inu Ligu prvaka, Ciboni je taj projekt i ove godine jednostavno preskup. Ne bi se moglo igrati na tri fronta, jer uz hrvatsko prvenstvo tu je i ABA liga pa za treće natjecanje jednostavno nema resursa – ni ekonomske ni kadrovske naravi.

Zagreb tako nakon jako dugo vremena neće u jednoj sezoni imati košarkaškog predstavnika u nekom europskom košarkaškom kupu. Grad kojem je Cibona osamdesetih podarila dva naslova prvaka Europe to nije zaslužio. Ali, do nekih novih i boljih vremena, možda je i bolje ovako…


Komentari