VAŽNA OBAVIJEST HOLDINGA: Evo kako će raditi Holding Centar te kako najjednostavnije do parkirališnih karti

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Poslovanje središnje poslovnice Zagrebačkog holdinga (Holding Centar) kontinuirano se i u potpunosti prilagođava aktualnoj situaciji (pandemija korona virusa) i mjerama resornih tijela. Iako se do daljnjega preporuča korištenje elektroničkih usluga u najvećoj mjeri, građanima koji se odluče na dolazak u Centar za korisnike u Ulici grada Vukovara 41 bit će pružena asistencija u posebnom režimu rada, ali u najvećoj raspoloživoj mjeri.

Holding Centar će od utorka, 27. travnja 2020. godine ponovo raditi uobičajeno, odnosno radnim danom od 7.30 sve do 19.30 sati te subotom od 8 do 12, s ciljem dostupnosti svim kategorijama korisnika te izbjegavanja gužve.

U prostor Holding Centra će se ulaziti ograničeno, na poziv djelatnika, a ispred ulaza uspostavljena su dva pristupna koridora. Jedan je namijenjen korisnicima koji trebaju informacijsku podršku, podnose zahtjeve ili na drugi način žele upravljati komunalnim uslugama koje koriste, a osiguran je zaseban pristup za građane koji samo na blagajnama žele izvršiti uplatu. Duž oba koridora označen je potreban razmak kojega je nužno održavati tijekom eventualnog čekanja.

Blagajne i šalteri Zagrebparkinga trenutno su na raspolaganju u Šubićevoj 40 od ponedjeljka do petka od 7.30 do 15 sati, a parkirališne se karte mogu kupiti i putem specijalizirane internetske stranice.

Holding Centar pružat će uobičajeni i cjeloviti spektar usluga, kako očekuje, za tjedan dana, odnosno od 4. svibnja, kada će biti na toj lokaciji otvoreni i šalteri s korisničkom podrškom Zagrebparkinga, Gradske plinare Zagreb (Opskrbe), Autobusnog kolodvora Zagreb i ZET-a, također uz pridržavanje svih preventivnih mjera.

Izdavanje različitih potvrda moguće je i elektroničkim putem

Izdavanje različitih potvrda, primjerice o (ne)postojanju dugovanja, osigurano je također i elektroničkim putem, a iste će biti ovjerene naprednim elektroničkim potpisom i dostavljene elektroničkim putem podnositelju zahtjeva.

Druga se dokumentacija može poslati i putem elektroničke pošte, odnosno adrese [email protected]. Agenti Pozivnog centra raspoloživi su uvijek 24 sata dnevno na broju 072 500 400.

Pokretni ured

Pokretni ured trenutno ne obilazi unaprijed definirane gradske lokacije, ali se uobičajeni rad mobilne poslovnice očekuje tijekom svibnja, o čemu ćemo naknadno i pravovremeno izvijestiti.

LJETNO RADNO VRIJEME: Treba vam nova osobna, putovnica ili vozačka? Pripazite da ‘ne poljubite vrata’


Komentari