Vakulina prognoza za veljaču: Dolazi li proljeće u Zagreb ove godine ranije?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što se jučer južina pretvorila u kišu, oluju, snijeg u gorju i znatno niže temperature, sprema se nova velika promjena, javlja HRT.

Zoran Vakula naime u svojoj prognozi otkriva kako će veljača biti iznadprosječno topla.

Na vrijeme će sljedećih dana sve više djelovati anticiklona pa će se atmosfera stabilizirati. Oborine može biti još rijetko gdje, uglavnom u gorskim i istočnim krajevima. Na kopnu će ponovno, već od utorka – biti jutarnjih “minusa” pa je u prometu nužan oprez zbog moguće poledice, a na Jadranu će nevolje nekima prouzročiti jaka i olujna bura i tramontana, i to čak češće u južnijim krajevima nego u sjevernijima.

Detaljniju prognozu po područjima i danima u nastavku ovog tjedna i početkom sljedećega za HRT je pripremila dr. sc. Petra Mikuš Jurković, iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a.

Prema njezinoj prognozi, u većini Hrvatske će od srijede biti stabilnije i sunčanije, pa tako i Zagrebu. Do vikenda se očekuje porast dnevnih temperatura do otprlike 14 stupnjeva. Sanjkaški kup na Cmnroku koji se održava ovaj vikend stoga je možda posljednja prilika za snježne radosti u glavnom gradu ove godine.

Početkom novoga tjedna velika je vjerojatnost novog zamjetnog porasta temperature, pa bi veljača po svemu sudeći mogla biti iznadprosječno topla.


Komentari