Uzlazna putanja: Porastao je broj novozaraženih koronavirusom

Pixabay

Na konferenciji za medije, ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako u Hrvatskoj od koronavirusa boluje 418 ljudi, što je porast od ukupno 36 novozaražena pacijenta.

Od ukupnog broja oboljelih, njih deset nalazi se na respiratoru i sve su to redom kronični bolesnici koji pritom boluju od još neke bolesti.

Prosječna dob oboljelih na respiratoru iznosi 61 godinu dok je prosječna dob svih oboljelih 49 godina. Uz to, više od 50 posto oboljelih su muškarci.

U Hrvatskoj je ukupno 15 liječnika zaraženo koronavirusom.


Na konferenciji je rečeno i kako se testiranje na virus odvija posebnim brisevima s transportnom opremom čiji se broj svakodnevno povećava.

Također, povećava se i broj zaštitne opreme te je ministar Beroš kazao kako trenutno iz Zaboka za Zagreb putuje kamion sa zaštitnom opremom, a sutra će već sletiti avion iz Kine s istom.

Stanje nije optimalno, ali je daleko bolje od onog prikazanog“, kazao je Beroš upozoravajući da dijeljenje paničnih informacija i prikazivanje stanja gorim nego što jest neće pomoći nikomu te da će se nakon završetka svega ovoga, ponašanje svih evaluirati.

Na pitanje smrtnog slučaja starijeg gospodina iz Istre, ministar Beroš nije potvrdio da je isti prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Hrvatskoj, ali isto tako je istaknuo kako je istraga još uvijek u tijeku.

 

 

Komentari