‘UŽAS, NE ZNAM GDJE SAM’ Potreseni vlasnik tvornice u Mraclinu u kojoj je izbio požar: ‘Kolega je nastradao, vatra mu je zahvatila majicu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Strašan požar izbio je u petak oko ponoć u tvornici parketa i pilani Galeković u Mraclinu. Jedan od vlasnika tvornice, Filip Galeković, stao je u subotu pred kamere. Rekao je da policija još utvrđuje što se dogodilo i zašto je požar buknuo, a zna se, kaže, da je sve krenulo od stroja za proizvodnju parketa.

(FOTO) EKSPLOZIJA I POŽAR KOD VELIKE GORICE! Jedna osoba ozlijeđena, vatra progutala pilanu: ‘Cijela hala je bila u plamenu’

”Policija pokušava utvrditi sami razlog požara. Izbio je u predjelu proizvodnje peleta, što znači da su se postigle visoke temperature i jako brzo se proširio. Proširio se i na proizvodnju furnira i skladište suhih elemenata. Sve što radimo i proizvodimo je jako zapaljivo. U ovakvim slučajevima se zapravo više brani da se ne širi. Oko trećina do četvrtina pogona nam je izgorjela, dva pogona, par tisuća kvadrata, ali materijalni dio je i manje bitan u svemu. Najgori dio je da je jedan kolega nastradao”, rekao je Filip Galeković.

 O ozlijeđenom 51-godišnjem raniku rekao je da je u Klinici za traumatologiju utvrđeno da je teško ozljieđen te da je zadobio opekline na 40 posto tijela.

”On je bio u tom dijelu gdje je započeo požar. Svi su krenuli onda gasiti, koliko sam shvatio, njemu se majica zapalila. Sad ćemo ga ići posjetiti u bolnicu i obići njegovu obitelj”, dodaje Galeković.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Tvrdi i da su svi strojevi atestirani te da se u tvornici provodi zaštita na radu. ”Svi zaposlenici su educirani za rad na siguran način, ali, eto, dogodila se nesreća. Nažalost, požar je najgore što nam se može dogoditi i događa se, ne samo kod nas, nego i u drugim tvrtkama koje se bave ovakvom djelatnošću”, kaže.

Potresen je činjenicom da je njegov radnik ozlijeđen. ”Užas, ne znam više gdje sam, cijelu noć smo gasili i mi sudjelovali u gašenju požaru od početka dok nije došlo i više vatrogasnih postrojbi. Spavati ne mogu iako sam preumoran”, rekao je i dodao da im se već puno ljudi javilo za pomoć.


Komentari