UŽAS NA PEŠČENICI Lupao ga alatom po glavi i zadao mu više ubodnih rana: Liječnici su jedva spasili nesretnog muškarca

Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL, Ilustracija

Drama na Peščenici događala se u kasnim noćnim satima prošlu subotu, točnije, 2. listopada oko 2 sata ujutro. Tada je došlo do svađe između 26-godišnjaka i 39-godišnjaka.

O svemu je dan nakon odmah izvijestila i zagrebačka policija, a sada se oglasio i DORH. Naime, sumnjaju da je pijani mladić pokušao ubiti 39-godišnjaka tako što mu je zadao više ubodnih rana. Osim toga, ručnim alatom ga je udario u glavu.

Pukom srećom, točnije liječničkom intervencijom, 39-godišnjak je preživio.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 3. listopada 2021., u službi dežurstva, ispitalo hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 2. listopada 2021. u Zagrebu, u alkoholiziranom stanju, verbalno se sukobio s oštećenikom, a potom u nakani da usmrti oštećenika, nožem mu zadao više ubodnih rana u predjelu prsišta i abdomena te ga ručnim alatom udario u glavu.

Oštećenik je pritom zadobio ozljede glave i tijela, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama”, izvijestio je DORH.


Komentari