‘Uveseljavat će nas prekrasnim i mudrim izjavama’: Evo kakva očekivanja čitatelji Zagreb.infoa imaju od ministra Filipovića

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nakon što je Zagrepčanima ostao upamćen kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika na izborima koje je naposljetku osvojio Tomislav Tomašević, Davor Filipović novi je ministar gospodarstva.

Zagreb.info u četvrtak je na svojim društvenim mrežama postavio anketno pitanje: “Što očekujete od Filipovića kao ministra?”.

Čitatelji su bili vrlo aktivni te je pitanje u trenutku pisanju ovoga članka dobilo preko 2200 komentara, očito pokazujući da je Filipović u Zagrebu ostavio dojam tijekom svoje predizborne kampanje.

Povodom njegove prisege kao ministra, donosimo najzanimljivije komentare naših čitatelja.

Tvornica cjepiva, prelazak ceste

Budući da je jedna od najupečatljivijih Filipovićevih izjava bila ona o obećanju tvornice cjepiva protiv raka (a ni sam nije pobjegao od podatka kako su neke njegove izjave nasmijale građane), bilo je sasvim očekivano da će se i naši komentatori našaliti u tom smjeru.

“Tvornicu cjepiva u ZG. Profitabilno i in”, rekla je jedna komentatorica.

“Očekujem prekrasne i mudre izjave kojima će nas uveseljavati”,  dodala je u svom komentaru druga čitateljica.

Pa ipak, Filipovićeve izjave nisu svima bile duhovite.

Screenshot

“..da sjedi doma i ne dolazi na posao, a kamoli da daje neke izjave – to nam je svima puno jeftinije nego da se nedajbože aktivira…”, rekao je jedan čitatelj dok je drugi komentator svoja očekivanja iznio vrlo sarkastično.

“vrhunsku kreativnost, inovativnost, lucidnost, originalnost nešto neviđeno na ovim prostorima”, napisao je.

Neki su se prisjetili i Filipovićevog stajanja kod semafora, pa mu je tako jedan komentar poželio “Da napokon pređe na drugu stranu ulice…”.

“Da više ne stoji ispred semafora, nego da hrabro zakorači naprijed!
( no nek prije provjeri dali cestom neide slučajno vozilo)
Jer kad bi Hrvatska ostala bez tako sposobnog ministra to bi bilo ravno katastrofi!
Pomozi nam bože!!!”, napisao je još jedan sarkastični čitatelj.

Screenshot

Nije svima do šale

Neki su bili i vrlo izravno nezadovoljni novim čelnikom vlade za gospodarstvu i zaključili kako je Filipović “Najgori mogući izbor …”.

“Očekujem da si napuni džepove ko i predhodnici i onda nasljedi još malo bolju poziciju tako to ide kod domoljuba”, stoji u još jednom komentaru koji ne očekuje dobre stvari od novog člana Vlade.

No, da po Filipovića nije sve tako crno, vidimo i po nekima koji su mu spremni dati šansu.

“Vidjet ćemo. Glup nije u onoj mjeri u kojoj to novinari i farmeri žele prikazati. Koliko je sposoban za taj posao..”, istaknuo je jedan čitatelj.

Screenshot
Screenshot

Podrška i drukčiji pogled

Među njima ima i onih koji su po svemu sudeći, zadovoljni.

“Novom ministru želim svu sreću ! Očekujem da bude čestit, marljiv, strpljiv i uporan.”, stoji u jednom komentaru, ali neki i upozoravaju kako nije sve do samog Filipovića.

“Ma može biti pametan koliko hoće i imati volju ko Medvednica ali kada uđe u žrvanj korupcije, sprege i osobnih malih i velikih interesa pojedinih šerifa i pročelnika ne dolazi do izražaja nitko već samo dublje tone…. To je sa svima poznata stvar U našem slučaju svih ministara treba samo čvrsta ruka i pravedno i efikasno pravosuđe i da vidiš rezultata”, zaključio je jedan od komentatora.

Screenshot
Screenshot

U raspravu se i vi možete uključiti na Facebook stranici Zagreb.infoa.


Komentari