Usudi se parkirati: Zagrepčanka ‘zaradila’ kaznu zbog zaustavljanja na 21 sekundu

Pixabay

Ako ste se pitali, koliko košta zaustavljanje automobila na Britanskom trgu na samo 21 sekundu, ova zagrepčanka ima odgovor. 

Naime, ona je na kratko zastala s automobilom kod Britanskog trga, a sve su uhvatile kamere i nakon dva mjeseca dobila je kaznu za parkiranje, prenosi 24 sata. 

”Ne zaustavljajte se u gradu da biste suvozača pustili iz auta ili čekali da netko izađe s parkinga. Kamere će sve snimiti i ne zanima ih razlog zaustavljanja”, rekla je ogorčena Zagrepčanka.

Tvrdi da je tražila sat vremena parkirno mjesto i da je kasnila na dogovor. Nakon neuspjele potrage zaustavila se na trenutak jer su neki ljudi išli prema parkirnim autima i nadala se da će se osloboditi mjesto i da će sve biti u redu. 

”No prevarila sam se i nastavila tražiti parking. Napokon sam parkirala dvije ulice dalje i platila SMS-om. Nepuna dva mjeseca nakon toga stigla je kazna za zaustavljanje. U ‘čestitki’ piše da me kamera snimila kako sam na Britanskom trgu kraj kućnog broja 8 stajala 21 sekundu” rekla je Zagrepčanka.

Kazna je 150 kuna ako plati u roku od tri dana. Ako ne plati, mora poslati podatke o vozaču i čekati Prekršajni sud.

BANDIĆ PRIJE DVIJE GODINE

Iako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prije dvije godine rekao da su kamere postavljene za zaštitu, a ne za kažnjavanje, te najavio da će pri prvom prekršaju samo upozoravati, to se ovdje nije dogodilo.

Čitateljici se požalilo više prijatelja koji su također dobili kazne za zaustavljanje na raznim lokacijama u Zagrebu, pa i pred školom, kad su zastali samo da dijete uđe u auto.

Čitateljici nisu spominjali da može pogledati snimku, nego samo dobiti fotografiju na uvid. Policija kaže da stranka ili sudionik u postupku mogu razgledati spis kod Prometnog redarstva Grada Zagreba, piše 24sata. 


Komentari