Usprkos uličnom ‘zakonu šutnje’ razotkriven protagonist nedavne pucnjave u Zagrebu

FOTO: Ivan Klindić

Dana 13. siječnja ove godine u poslijepodnevnim satima upucao u nogu na zagrebačkoj Sigečici, no policiji je odbio otkriti tko ga je propucao.

Dragutin Perhoč zvani Gego (45), nakon što ga je nepoznati muškarac 13. siječnja ove godine u poslijepodnevnim satima upucao u nogu na zagrebačkoj Sigečici, policiji je odbio otkriti tko ga je propucao.

“Poznajem čovjeka koji me upucao, ali vam neću reći tko je on. Nismo prijatelji, ali se viđamo. Za mene je to završena priča. On i ja imamo jedan problem i to je to. Vi ćete doznati tko je pucao jer ima ljudi koji su skloni pričama i koji će vam to reći, ali ja sigurno neću nikoga prokazati niti prepoznati. To možete i reći tom počinitelju kada dođe na obavijesni razgovor, a nadam se da ga neće pronaći”, kazao je policajcima

Usprkos uličnom “zakonu šutnje”, kriminalisti iz policijske postaje na Trnju i njihovi kolege iz Heinzelove prije nekoga vremena počinitelja napada na Perhoča identificirali su kao Vedrana Baleševića zvanoga Veki, piše Jutarnji.

Balešević se u četvrtak sam predao policiji u pratnji odvjetnika, dovezavši se iz Doboja u BiH, gdje se nalazio neko vrijeme. Na ispitivanju na policiji i u Državnome odvjetništvu Balešević je porekao djelo, rekao je da se javio policiji jer mu je supruga rekla da ga je dva puta kod kuće tražila policija. Istražna sutkinja zagrebačkoga Županijskog suda odredila mu je pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

 


Komentari