Uskoro će se pacijenti početi slati u Arenu? Zdravstveni sustav je sve ugroženiji, imaju novo veliko žarište!

Broj zaraženih u Klinici za Tumore narastao je na čak 24 osobe, od čega je čak devet pacijenata. Od njih, četiri su pacijenta operirana, po dvoje na abdominalnoj kirurgiji te kirurgiji glave i vrata koji su bili na intenzivnoj njezi, i petero pacijenata koji još nisu operirani, rekao je Ivan Milas, predstojnik Klinike, za Jutarnji list.

Do sada je testirano 60 ljudi a radi se i na utvrđivanju kontakata kako bi se bliski kontakti stavili u samoizolaciju. Ovo trenutno otežava rad klinike koja skrbi o najranjivijim skupinama, no srećom za sada nitko od njih nije razvio teži oblik bolesti. Svi su uglavnom asimptomatski.

“Naš je rad otežan. Na abdominalnoj kirurgiji pozitivno je pet od osam kirurga. Naravno, dio smo velikog KBC-a i oni će nam po potrebi pomoći”, kaže Milas za spomenuti dnevni list.

Da su osoblje i pacijenti zaraženi doznali su tek nakon što je jedan član osoblja prijavio da ima povišenu temperaturu. Sumnjaju da je virus u bolnicu ušao preko nekog od zaposlenika, no sada je vrlo teško odrediti tko ga je unio.

Zbog proboja virusa u Kliniku za Tumore u ovoj će se bolnici trebati raditi raspodjela kadra što znači da, ako usfali liječnika ili sestara na Klinici, može se mobilizirati dio liječnika iz Vinogradske ili će se pacijenti prebacivati u Vinogradsku.

“U ovom trenu provodi se dezinfekcija prostora, koja traje 48 sati. No, bojimo se daljnjeg povećanja broja oboljelih i zato smo prisiljeni povećati naše kapacitete kako bismo mogli zbrinuti ugrožene pacijente”, komentirao je za Jutarnji Prof. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice.

Kako neslužbeno doznaje ovaj dnevni list, aktivira se i Arena koja bi za nekoliko dana trebala biti potpuno opremljena krevetima, instalacijama, wi-fijem i ostalim, kao što je bilo u prvom valu.

Komentari